Γυναικοκτονία στα Ιωάννινα: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον 69χρονο – Σήμερα η νεκροψία

Γυναικοκτονία στα Ιωάννινα: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον 69χρονο – Σήμερα η νεκροψία
Το σπίτι όπου διέμεναν ο 69χρονος και η 79χρονη ΙΝΤΙΜΕ

Ομολόγησε την δολοφονία της συζύγου του ο 69χρονος που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 79χρονη στα Ιωάννινα. Απολογείται την Πέμπτη (24/02). Το χρονικό της νέας γυναικοκτονίας.

Δίωξη για ανθρωποκτονία άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 69χρονου άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία της 79χρονης συζύγου του το βράδυ της Κυριακής (20/02).

Ο 69χρονος παραπέμφθηκε στον Ανακριτή χθες, Δευτέρα (21/02), από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Έτσι θα επιστρέψει στις ανακριτικές αρχές την ερχόμενη Πέμπτη (24/02).

Ο ίδιος αρχικά προσπάθησε να καλύψει τις πράξεις του, λέγοντας ότι η γυναίκα του έπεσε και χτύπησε. Λίγη ώρα αργότερα, ενώπιον των αστυνομικών, ομολόγησε την δολοφονία λέγοντας ότι δεν είχε σκοπό να την σκοτώσει.

“Καβγαδίσαμε, όπως κάναμε κάθε φορά. Ναι την χτύπησα, αλλά δεν είχα σκοπό να την σκοτώσω“, δήλωσε ο 69χρονος, ο οποίος φέρεται να ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 79χρονη.

Η εικόνα της ατυχής γυναίκας από τα χτυπήματα που της προκάλεσε ο δράστης σοκάρει, ενώ αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της Αμερικανίδας ηλικιωμένης.

Η κλήση για ασθενοφόρο

Όταν η γυναίκα έπεσε νεκρή, ο δράστης έβαλε την γειτόνισσα να καλέσει ασθενοφόρο, λέγοντάς της ότι δήθεν η σύζυγός του είχε πέσει στο πάτωμα και είχε χάσει τις αισθήσεις της. Η γυναίκα έφερε εμφανή ίχνη κακοποίησης στο πρόσωπο όταν έφτασαν οι τραυματιοφορείς και με την σειρά τους κάλεσαν την Αστυνομία

“Λάβαμε μια κλήση να μεταβούμε σε μια οικία για μια γυναίκα που είχε κάποιο πρόβλημα φτάνοντας εκεί το ασθενοφόρο, οι διασώστες του ΕΚΑΒ μαζί με τον γιατρό του ΕΚΑΒ, είδαν ότι μια γυναίκα δεν ήταν εν ζωή. Ενημερώθηκε η αστυνομία και ο ιατροδικαστής οι οποίοι μεταβήκαν στο σημείο και από εκεί και μετά ανέλαβαν αυτοί την υπόθεση. Εκεί έκρινε το πλήρωμα ότι κάτι περίεργο γινόταν και κάλεσαν την αστυνομία”, δήλωσε στο MEGA ο Θανάσης Παπαθωμάς, πρόεδρος του σωματείου ΕΚΑΒ Ιωαννίνων.

Το χρονικό του εγκλήματος

Η 79χρονη Αμερικανίδα υπήκοος βρέθηκε νεκρή το βράδυ της Κυριακής (20/02), όταν κλήθηκε στο διαμέρισμα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το Epiruspost.gr, οι διασώστες διαπιστώνοντας το θάνατο της ηλικιωμένης και βλέποντας τους μώλωπες που έφερε, ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας και του Εγκληματολογικού αξιολογώντας όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνά τους, αλλά και τις εκτιμήσεις του Ιατροδικαστή, οδηγήθηκαν στη σύλληψη του 69χρονου.

Το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν, ωστόσο, φέρεται να είχαν συχνούς καβγάδες. Οι δυο τους ζούσαν για αρκετά χρόνια στην Αμερική και είχαν επιστρέψει στα Ιωάννινα τα τελευταία πέντε.

Η γειτονιά είναι συγκλονισμένη από την εξέλιξη αυτή και ακόμη δυσκολεύονται να πιστέψουν όσα έγιναν και κυρίως τον τραγικό θάνατο της 79χρονης που είχε έρθει από την Αμερική.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα