Fran Lebowitz: “Αν οι άντρες κυοφορούσαν, τις αμβλώσεις θα τις μοίραζαν δωρεάν στο δρόμο”

Fran Lebowitz: “Αν οι άντρες κυοφορούσαν, τις αμβλώσεις θα τις μοίραζαν δωρεάν στο δρόμο”
Fran Lebowitz AP

Πιο επίκαιρο από ποτέ το σχόλιο της Fran Lebowitz, πριν από μερικούς μήνες στη Στέγη. "Αν οι άντρες κυοφορούσαν, οι αμβλώσεις θα ήταν νόμιμες σε όλο τον κόσμο".

“Αν οι άντρες κυοφορούσαν, οι αμβλώσεις θα ήταν νόμιμες σε όλο τον κόσμο. Θα τις μοίραζαν δωρεάν στον δρόμο”. Λίγους μήνες πριν μπορούσαμε να γελάμε με το κοφτερό χιούμορ της Fran Lebowitz στη Στέγη. Δυστυχώς, σήμερα, η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε δυστοπική φαντασία” αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με αφορμή την αναχρονιστική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την απαγόρευση των αμβλώσεων.

Η Στέγη στέλνει με αυτόν τον τρόπο το δικό της μήνυμα για την ανατροπή του Roe vs Wade παραθέτοντας ένα απόσπασμα από την ομιλία της συγγραφέως, στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρει “Το θέμα των αμβλώσεων δεν έχει να κάνει με τα μωρά, έχει να κάνει με τις γυναίκες. Δεν τους ενδιαφέρουν τα μωρά, δεν τους ενδιαφέρουν τα ίδια τους τα παιδιά. Δεν τους νοιάζει για τα μωρά. Τους νοιάζει για τις γυναίκες.

Δεν έχω αμφιβολία ότι εάν οι άντρες κυοφορούσαν οι αμβλώσεις θα ήταν νόμιμες σε όλο τον κόσμο. Θα τις μοίραζαν δωρεάν στο δρόμο.

Ήταν ένας υπέροχος γερουσιαστής από την Μασαχουσέτη, ο Barney Frank και είχε πει κάποτε ότι οι ρεπουμπλικάνοι ενδιαφέρονται ενδιαφέρονται για τη ζωή από τη σύλληψη έως τη γέννα. Μετά δεν τους ενδιαφέρει τι παθαίνεις. Τους είναι αδιάφορο το μετά. Και είναι αλήθεια.”

Αμβλώσεις στις ΗΠΑ: Πώς, πού και πότε θα είναι πια νόμιμες;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα