Τόλης Παπαδημητρίου- Αντώνης Στάμος “πίνουν” μαύρη σαμπούκα

Τόλης Παπαδημητρίου- Αντώνης Στάμος “πίνουν” μαύρη σαμπούκα
Ο Τόλης Παπαδημητρίου και ο Αντώνης Στάμος

Ο Τόλης Παπαδημητρίου και ο Αντώνης Στάμος μιλούν στο NEWS 24/7 για τη «Μαύρη Σαμπούκα» που θα ανεβάσουν στο

Ο Τόλης Παπαδημητρίου «εμβολιάζει» το ήδη σαρωτικό κείμενο της “Μαύρης Σαμπούκας” (του έργου που για τέσσερις συνεχόμενες προ-covid σεζόν σημείωσε επιτυχία), και μαζί με τον Αντώνη Στάμο ετοιμάζουν μια κωμωδία για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ!

Όλα ξεκινούν από μια… λάθος διάρρηξη. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν κάνει την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος (αλλά αυτό δεν θα το αποκαλύψουμε, spoiler δεν κάνουμε). Είναι η μοίρα, είναι οι θεοί- και τα δύο ή τίποτα από αυτά- που συνωμότησαν για να φέρουν αυτούς τους δύο ανθρώπους κοντά; Το μόνο σίγουρο είναι πως, υπό άλλες συνθήκες, ο Βλάσης και το είδωλό του, ο δημιουργός του λαϊκού σουξέ «Μαύρη Σαμπούκα» δεν θα είχαν συναντηθεί ποτέ και δεν θα ανέπτυσσαν μια σχέση παράδοξα δυνατή. ..

Εμείς μιλήσαμε με τους δύο πρωταγωνιστές στην προσπάθειά μας να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για το έργο…

Τι είναι αυτή η Μαύρη Σαμπούκα; Τι θα δούμε στην παράσταση;
Τόλης Παπαδημητρίου: Στη «Μαύρη Σαμπούκα» θα δείτε δύο ανθρώπους να συστήνονται, να φοβούνται, να πανικοβάλλονται, να τα βρίσκουν, να τα χάνουν, να γελάνε, να κλαίνε, να λένε κουβέντες ψυχής και να χορεύουν σαν να μην υπάρχει αύριο. Κάπως σαν να ζούνε ό,τι δεν έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή μέσα σε 2 ώρες. Τρέλα δηλαδή. Αλλά ωραία τρέλα.

Σκιαγραφήστε μας τον ρόλο του συμπρωταγωνιστή σας. Τι είναι αυτό που δένει αυτούς τους δύο ανθρώπους;
Τόλης Παπαδημητρίου: Ο Διονύσιος Αβέρωφ – ο ρόλος που ερμηνεύει ο Αντώνης – είναι ένας αγοραφοβικός καλλιτέχνης που μάλλον ζει μια ζωή που ποτέ του δε ζήτησε. Περίπλοκος τύπος, ευαίσθητος, ιδιόρρυθμος και με πολλή αγάπη. Αυτό που νιώθω πως τους δένει περισσότερο είναι η ανάγκη και των δύο για έναν φίλο. Για έναν κολλητό. Για κάποιον που ό,τι κι αν γίνει είναι πάντα εκεί. Αυτό τους λείπει περισσότερο απ’ όλα κι αυτό βρίσκουν.
Αντώνης Στάμος: Είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι ρόλοι που, να σου πω την αλήθεια, στην πραγματική ζωή δεν νομίζω ότι θα τους έφερνε κάτι κοντά. Όμως, κάτω από την τραγική αυτή συνθήκη που περνάνε, αναγκάζονται να συνυπάρξουν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα όντως να γεννηθεί μια φιλία μεταξύ τους. Ο Κουρούπας είναι ένα λαϊκό παιδί με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και παρότι έξω καρδιά είναι αρκετά μοναχικός από ό,τι καταλαβαίνουμε.

Τι είναι αυτό που σας γοήτευσε στη γραφή του έργου αυτού και είπατε το ναι στη συνεργασία…
Αντώνης Στάμος: Με τον Τόλη Παπαδημητρίου συνεργαζόμαστε από το 2013 και έχω συμμετάσχει σε όλες του τις θεατρικές παραστάσεις, από την πρώτη μέχρι την τελευταία (μακάρι και στις επόμενες ). Όταν διαβάζεις τα κείμενα, απλά δεν γίνεται να μην θες να πάρεις μέρος. Είναι ένας υπερταλαντούχος δημιουργός που σέβεται πολύ τη δουλειά του και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Τώρα σχετικά με την τελευταία παράσταση, πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο έργο με τρελό ρυθμό, καταιγιστικές ατάκες, παρεξηγήσεις, και την ίδια στιγμή λίγο δραματικό… Είναι ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει και ήταν πρόκληση μεγάλη για μένα.

Τι θέλετε να πετύχετε με την παράσταση αυτή; Πού πιστεύετε πως θα αγγίξει το κοινό;
Τόλης Παπαδημητρίου: Θέλω όποιος έρθει να γελάσει. Αυτός είναι ο βασικός μου στόχος. Αυτό ζητάω. Να συγκινηθεί. Γιατί το γέλιο είναι μια σπουδαία μορφή συγκίνησης. Να ταυτιστεί με τους ήρωες. Να τους αγαπήσει. Και να δει πως όσο διαφορετικός και να νιώθει τελικά δεν είναι. Βασικά, θέλω αυτή η παράσταση να του μείνει αξέχαστη. Να μιλάει στους φίλους γι’ αυτή και να τη θυμάται και να γελάει.

Πόσο πιστεύετε πως έχει ανάγκη το γέλιο το κοινό σήμερα, εν μέσω πανδημίας;
Αντώνης Στάμος: Αν κρίνω από τις παραστάσεις που έχω δει τελευταία και είναι κυρίως κωμωδίες βλέπω ότι ο κόσμος το έχει ανάγκη πολύ, θέλει να πάει θέατρο να δει κάτι που να τον κάνει να ξεχαστεί, να περάσει ευχάριστα, να γελάσει γιατί περνάμε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους τα τελευταία 2 χρόνια.

Δουλεύετε ταυτόχρονα στην τηλεόραση. Πώς κρίνετε το τηλεοπτικό τοπίο τώρα τα χρόνια της πανδημίας και πόσο “σωτήριο” για τους ηθοποιούς;
Τόλης Παπαδημητρίου: Η αλήθεια είναι πως τώρα με την πανδημία, όλοι λέμε ευτυχώς που υπάρχει η τηλεόραση. Είναι μια διέξοδος σε ό, τι αφορά το βιοποριστικό κομμάτι για μας τους ηθοποιούς. Σίγουρα κάποιους μας έχει σώσει. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν και πολλοί ηθοποιοί που περιμένουν απ’ το θέατρο και μέχρι τώρα με τον covid η κατάσταση ήταν τραγική. Ελπίζω πως θ’ αλλάξει αυτό. Και το εύχομαι.
Αντώνης Στάμος: Δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει και πάρα πολύ. Σίγουρα εν μέσω πανδημίας αυξήθηκαν τα τηλεοπτικά προγράμματα γατί υπήρχε ανάγκη από πολλούς ανθρώπους του χώρου για δουλειά. Εγώ ήμουν ένας από τους τυχερούς που κατάφερα να πάρω μέρος σε μια εξαιρετική δουλειά το Χαιρετά μου τον Πλάτανο και με σκηνοθέτη τον επίσης πολύ ταλαντούχο Αντρέα Μορφονιό και με ένα πολύ δυνατό καστ ηθοποιών και γενικά συντελεστών.

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Τόλης Παπαδημητρίου/Πρωταγωνιστούν: Τόλης Παπαδημητρίου, Αντώνης Στάμος/Μαζί τους: Ανάργυρος Βαζαίος, Γραμματική Γκόρου/Βοηθός σκηνοθέτη / Φωτισμοί: Κλαίρη Ζουμπεράκη/Σκηνικά: Λία Ασβεστά/Λογότυπο: Inkaholic Tattoo/Φωτογραφίες: Θοδωρής Χανιώτης/Graphic Design: Μαριλένα Σιμάτου/Μουσική Επιμέλεια: Τόλης Παπαδημητρίου/Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη

Πρεμιέρα: Σάββατο 26 Φεβρουαρίου/Πού: Στουρνάρη 32, Αθήνα, τηλ.: 210 5223522/Πότε: Από 26 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00/Διάρκεια: 100’ χωρίς διάλειμμα/Εισιτήρια: Από 13 €/Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/veaki/mavri-sampouka/

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα