Πλεύρης: Άρση μέτρων μόνο για εμβολιασμένους έως τέλος Μαρτίου

Πλεύρης: Άρση μέτρων μόνο για εμβολιασμένους έως τέλος Μαρτίου
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας Aris Oikonomou /SOOC

Την άρση των μέτρων για τους εμβολιασμένους πολίτες, μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα, ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης. Καμία συζήτηση για τους ανεμβολίαστους.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, αποκλειστικά για όσους είναι εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε για τους ανεμβολίαστους, ότι προς το παρόν, δεν… φαίνεται στον ορίζοντα κάποια άρση μέτρων.

“Για τους μη εμβολιασμένους ακόμα δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έκαναν μια επιλογή που αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους και την κοινωνία. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για άρση περιορισμών μόνο στους εμβολιασμένους. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα περισσότερα από τα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί”.

Η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και οι αποστάσεις είναι ήπια μέτρα και δεν επηρεάζουν την κανονικότητα, σημείωσε ο υπουργός.

“Η αίσθηση που υπάρχει και το έχω πει είναι πως για το επόμενο 6μηνο φαίνεται ότι στην Ευρώπη θα είναι μία καλύτερη κατάσταση, πολύ κοντά στην πραγματικότητα, ωστόσο υπάρχει μία προετοιμασία από όλα τα κράτη σε περίπτωση που ο κορονοϊός να επανέλθει το φθινόπωρο”, πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Αναφορικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, επανέλαβε την πρότασή του να μην επιστρέψουν αν δεν εμβολιαστούν.

“Η εισήγηση του υπουργού Υγείας είναι ο εμβολιασμός να γίνει τυπικό προσόν και όσοι δεν εμβολιαστούν να μην παραμένουν στο ΕΣΥ”, τόνισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα