Ευρωεκλογές 2019: 520.000 17χρονοι Έλληνες θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις 26 Μαΐου
Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκης μιλά στον News 24/7 στους 88,6 για τις ευρωεκλογές, τις δηλώσεις Τζαβάρα περί "ελληνοποιήσεων" και για το πώς μπορούν να ψηφίσουν οι Έλληνες του Εξωτερικού.
- 20 Μαΐου 2019 15:43
«Περίπου 520 με 530 χιλιάδες είναι οι 17άρηδες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις 26 του μήνα» σημείωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Πρωινό Τανγκό” των Αντώνη Φουρλή και Στέλλας Γκαντώνα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, ο οποίος σχολίασε και τις δηλώσεις Τζαβάρα στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 σε σχέση με τις ελληνοποιήσεις ενόψει εκλογών.
Ο κ. Πουλάκης μίλησε για ψεύτικα νούμερα καθώς όπως είπε οι άνθρωποι που πήραν την ελληνική ιθαγένεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν ξεπερνούν τις 52 με 53 χιλιάδες. «Να καταδικάσουμε ευθέως τις δηλώσεις Αυγενάκη-Τζαβάρα. Ίσως τους βγήκε το παρελθόν από το ’61» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ.
Διευκρίνισε ότι οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να ψηφίσουν στις χώρες κατοικίας τους και στις 25 Μαΐου: «Και την προηγούμενη και την ίδια μέρα ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Τα αποτελέσματα αυτά θα καταμετρηθούν εκεί και θα έρθουν στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο των καλπών» διευκρίνισε.
Επίσης για τη διαδικασία στη χώρα εξήγησε ότι θα στηθούν τέσσερις κάλπες, τα εκλογικά τμήματα θα είναι σε δύο διαφορετικές αίθουσες που θα βρίσκονται δίπλα-δίπλα.
«Στην Α’ αίθουσα ψηφίζουμε για ευρωεκλογές και περιφερειακές και στη Β’ για δημοτικές και κοινοτικές» ανέφερε, λέγοντας ότι τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών θα είναι σιέλ και λευκά τα υπολοιπα. «Ψηφίζουμε 31.915 άτομα για την αυτοδιοίκηση» πρόσθεσε, ενώ μίλησε και για τις δημοσκοπήσεις.
«Η συζήτηση για τις δημοσκοπήσεις έχει μικρότερο ενδιαφέρον λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Τα τελευταία χρόνια οι δημοσκοπήσεις πέφτουν έξω διότι ένας κόσμος αλλάζει με ταχύτητα και δεν μπορεί ο μηχανισμός αυτός να αποτυπώσει τις αλλαγές που γίνονται στην κοινωνία. Ανεξάρτητα χειραγώγησης υπάρχουν θέματα στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η προσέγγιση επιστημονικά. Εταιρίες και μέσα που προσπαθούν να ελέγξουν τις δημοσκοπήσεις και να χειραγωγήσουν» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε νομοθετικό πλαίσιο για τις προβλέψεις ούτως ώστε να μην παραπλαναται η κοινή γνώμη αλλά και για να έχει εγκυρότητα.