Καιρός: Νεφώσεις, βροχές και υψηλές θερμοκρασίες τη Δευτέρα

Καιρός: Νεφώσεις, βροχές και υψηλές θερμοκρασίες τη Δευτέρα
Συννεφιασμένος καιρός intime

Τοπικές βροχές σε δυτικά, βόρεια και Ανατολικό Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο. Μεταφορά σκόνης από την Αφρική
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πολύ πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ

Εβδομαδιαία προοπτική

Δύο κύματα κακοκαιρίας την ερχόμενη εβδομάδα. Το πρώτο από Τρίτη έως και Πέμπτη και το δεύτερο από την Κυριακή και μετά

Σήμερα Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και στη Μακεδονία. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 17 με 19 και κατά τόπους στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 21/2/1929 είχαμε έντονη θαλασσοταραχή στο Ν. Αιγαίο που προκάλεσε προβλήματα στη πλεύση πλοίων για 3 μέρες –Το 1940 είχαμε εντονότατη θύελλα στη Β. Κρήτη με Β-ΒΑ ανέμους που προκάλεσαν καταστροφές κυρίως στα Χανιά. — Το 2003 είχαμε ισχυρό παγετός στη Βόρεια Ελλάδα με -9°C ελάχιστη θερμοκρασία στην Καστοριά. — Το 2010 υδροσίφωνας επηρέασε τη Πάργα. — Το 2011 εκδηλώθηκαν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ημιορεινά της Μακεδονίας.


Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα