Ράνια Σβίγκου: “Δυσάρεστη εξέλιξη η παραίτηση Ζάεφ”

Ράνια Σβίγκου: “Δυσάρεστη εξέλιξη η παραίτηση Ζάεφ”
Ο Ζόραν Ζάεφ AP

"Πιο κρίσιμο από ποτέ να στηριχθεί ενεργά η Συμφωνία των Πρεσπών", τόνισε μεταξύ άλλων η Ράνια Σβίγκου, υπεύθυνη για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Την παραίτησή του ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής (31/10) ο Ζόραν Ζάεφ μετά την συντριπτική ήττα που υπέστη το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM).

Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την ήττα του κόμματός του ενώ παραιτήθηκε από πρωθυπουργός της χώρας και από αρχηγός του κόμματός του.

Η Ράνια Σβίγκου υπεύθυνη για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τοποθετήθηκε επί του θέματος με ανάρτηση στο Twitter.

“Δυσάρεστη εξέλιξη η παραίτηση Ζάεφ. Πιο κρίσιμο από ποτέ για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή να στηριχθεί ενεργά η Συμφωνία των Πρεσπών και η ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, ειδικά δε της Βόρειας Μακεδονίας.

Εγκλωβισμένη στις απαιτήσεις της εθνικιστικής της πτέρυγας και φοβούμενη ότι θα πιεζόταν και η ίδια να προβεί σε βήματα όπως η κύρωση των τριών μνημονίων, η Κυβέρνηση δεν εξασφάλισε την εφαρμογή της συμφωνίας σε σημαντικούς τομείς (πχ σχολικά βιβλία Βόρειας Μακεδονίας).

Σήμερα οφείλει να καταστήσει σαφές στους εταίρους μας, ότι στα Δυτικά Βαλκάνια κρίνεται ο διεθνής ρόλος της ΕΕ και η αξιοπιστία της.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα