Βασιλακόπουλος για ανεμβολίαστους: Αν ο ιός βρει χώρο, τα πιο μεταλλαγμένα στελέχη θα εισχωρήσουν

Βασιλακόπουλος για ανεμβολίαστους: Αν ο ιός βρει χώρο, τα πιο μεταλλαγμένα στελέχη θα εισχωρήσουν
Glomex

"Αν δεν εμβολιάσουμε το ποσοστό που χρειάζεται για να μη βρίσκει ο ιός χώρο να μεταδίδεται, τα πιο μεταλλαγμένα στελέχη του ιού μπορούν να εισχωρήσουν", επεσήμανε ο καθηγητής.

Για την την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, τις μάσκες αλλά και για την γενικότερη εικόνα της επιδημίας έκανε λόγο το πρωί της Τετάρτης ο ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Σήμερα”, σχολίασε την καλή πορεία της επιδημίας, επισημαίνωντας όμως πως υπάρχουν ακόμη 60 εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι περισσότεροι από αυτούς είναι ανεμβολίαστοι.

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε πως “η ύφεση δεν πρέπει να είναι λόγος για να μην εμβολιαστούμε. Πρέπει να πετύχουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα φτάσουμε το 70% ανοσίας.”

Μιλώντας για την μετάλλαξη Δέλτα έφερε ως το παράδειγμα του Ισραήλ, στο οποίο παρόλο που έχουν φτάσει στο 56% οι πλήρως εμβολιασμένοι και είχαν μηδενιστεί τα κρούσματα, την Τρίτη σημειώθηκε μια μικρή έκρηξη κρουσμάτων πιθανώς από τη μετάλλαξη Δέλτα.

“Αν δεν εμβολιάσουμε το ποσοστό που χρειάζεται για να μη βρίσκει ο ιός χώρο να μεταδίδεται, τα πιο μεταλλαγμένα στελέχη του ιού μπορούν να εισχωρήσουν”, είπε ο καθηγητής.

Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας για τις μάσκες δήλωσε πως “σιγά σιγά θα μπορέσουμε να τις βγάλουμε”, εξηγώντας ότι σε εξωτερικό χώρο, όταν υπήρχε η σύσταση να φοράμε τη μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός, ο κόσμος δεν τη φορούσε. Επομένως, έγινε υποχρεωτική. “Όταν έχει λίγο κόσμο στο δρόμο, δεν είναι ανάγκη να φοράμε μάσκα” είπε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα