Καιρός: Εναλλαγές του σκηνικού τις επόμενες μέρες

Καιρός: Εναλλαγές του σκηνικού τις επόμενες μέρες
Σύννεφα στον ουρανό πάνω από χωράφια σε περιοχή του νομού Τρικάλων με φόντο την οροσειρά του Κόζιακα (Κερκέτιο Όρος). (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός. Την Τρίτη προβλέπονται βροχές και ξανά βελτίωση από την Τετάρτη και μετά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Νέες βροχές την Τρίτη , ενω από την Τετάρτη έως το τέλος της εβδομάδος ο καιρός θα βελτιωθεί
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα κοντά στα κανονικά με αισθητή άνοδο από την Τετάρτη και μετά
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 μποφόρ

Σήμερα Δευτέρα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν και ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 19 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 02-11-2021

Στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και
θα περιοριστούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ, βαθμιαία από το δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 18 βαθμούς, στα δυτικά και νότια τους 22, στην Κρήτη τους 24 και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 03-11-2021

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγες τοπικές βροχές πιθανώς να σημειωθούν και στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά
περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Οι άνεμοι αρχικά ασθενείς και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ, βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 04-11-2021

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια, όπου πιθανώς να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-11-2021

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια, όπου πιθανώς να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου .

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις με βροχή την Τρίτη Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 22 βαθμούς Κελσίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα