Προσφυγικό: Αριθμός σοκ νέων προσφύγων στη Συρία. Άστεγοι στους -10 βαθμούς

Προσφυγικό: Αριθμός σοκ νέων προσφύγων στη Συρία. Άστεγοι στους -10 βαθμούς

Συγκλονιστικό ρεπορτάζ καταγράφει το δράμα των Σύρων προσφύγων οn camera. Πάνω από 800.000 νέοι πρόσφυγες από τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

Οι διαρκείς βομβαρδισμοί σε περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας από τον Δεκέμβριο και έπειτα και οι σφοδρές μάχες που διεξάγονται μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ και των Σύρων ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχουν προκαλέσει νέο, τεράστιο προσφυγικό κύμα.

Ρεπορτάζ του euronews αποκάλυψε το μέγεθος της προσφυγικής τραγωδίας αλλά και τις τρομερές δυσκολίες που βιώνουν οι Σύροι πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στα βουνά για να γλιτώσουν την πολεμική λαίλαπα.

Η θερμοκρασία το βράδυ πέφτει στους 10 βαθμούς υπό το μηδέν ενώ το χιόνι και ο πάγος αποτελούν καθημερινότητα. “Δεν αντέχουμε άλλο το κρύο, ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας” δηλώνει on camera μία ηλικιωμένη γυναίκα πρόσφυγας.

Οι θάνατοι από τις κακουχίες δεν λείπουν. Μόλις τις τελευταίες 10 ημέρες καταγράφησαν 10 θάνατοι αμάχων που είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους τους τελευταίους δύο μήνες έφτασε τους 800.000 ενώ άλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν το νούμερο στις 900.000!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα