ΣΥΡΙΖΑ: Στην εκλογική μάχη και οι ευρωβουλευτές

ΣΥΡΙΖΑ: Στην εκλογική μάχη και οι ευρωβουλευτές

Στρατεύονται στην συνολική προσπάθεια  για νίκη στις επερχόμενες εκλογές, συνεδρίασε η ευρώ-ομάδα υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Ξεχωριστό ρόλο στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κατακτήσει την πρώτη θέση στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση θα έχουν οι ευρωβουλευτές του. Αυτό επισήμανε στα μέλη της ευρωομάδας ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του. Θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του PES.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τα μέλη που εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ευρω-κοινοβούλιο, παράλληλα με τα καθήκοντά τους στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο να ενταχθούν στην προεκλογική προσπάθεια του κόμματος. Μάλιστα επισήμανε ότι τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο αφού σε αντίθεση με τους υποψήφιους βουλευτές δεν δεσμεύονται από τους περιορισμούς εμφανίσεων που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Έτσι θα μπορούν να έχουν τόσο παρουσία στα Μέσα Ενημέρωσης όσο και στις προεκλογικές εκδηλώσεις. Αυτά ενώ θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Τετάρτη στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ διέβλεψε μια προεκλογική περίοδο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει ένα ευνοϊκό γι αυτόν «μιντιακό» περιβάλλον. Έτσι η συμβολή των ευρωβουλευτών έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Παράλληλα στην συνεδρίαση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους ευρωβουλευτές για σειρά ζητημάτων. Ανάμεσα σε αυτά ήταν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και τα ζητήματα που ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει προτεραιότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κυρίως τα θέματα που αφορούν την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, την προάσπιση του κράτους δικαίου, της ελευθερίας των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικαιωμάτων, το προσφυγικό, την πράσινη ατζέντα αλλά και την ανάδειξη της τουρκικής επιθετικότητας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα