Η Νίκη Κεραμέως, μετατρέπει τον “διάλογο για την Παιδεία” σε προεκλογική καμπάνια

Η Νίκη Κεραμέως, μετατρέπει τον “διάλογο για την Παιδεία” σε προεκλογική καμπάνια
Η Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Το νέο προσωπικό site της Νίκης Κεραμέως μετατρέπεται σε πολιορκητικό κριό για την εξυπηρέτηση των προεκλογικών αναγκών της Υπουργού (και βουλεύτριας).

Για το site που ανέβασε πρόσφατα στον αέρα η Νίκη Κεραμέως (και το οποίο έχει καταστρατηγήσει μία σειρά από προβλέψεις του κανονισμού για την προστασία των προσωπικών δεδομένων) δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα και καμία δεύτερη σκέψη αν διανύαμε προεκλογική περίοδο.

Τι θα μπορούσε να προσάψει κάποιος στην Υπουργό Παιδείας εφόσον χρησιμοποιούσε ένα δικό της, προσωπικό site για να προβάλλει τα (όποια) πεπραγμένα της στο χαρτοφυλάκιό της, να επικοινωνήσει με τους ψηφοφόφορου της και να ακούσει τις προτάσεις που αυτοί έχουν για την περαιτέρω πρόοδο της εκπαίδευσης στη χώρα.

Επειδή όμως, εξ’ όσων γνωρίζουμε δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο (τουλάχιστον όχι ακόμη) γεννάται ζήτημα και μάλιστα σοβαρό. Μπορεί η εν ενεργεία υπουργός να διεξάγει διάλογο για την Παιδεία αγνοώντας τα επίσημα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της και χρησιμοποιώντας τη δική της προσωπική (και προσωποπαγή θα έλεγε κανείς) ιστοσελίδα;

Ναι είναι η απάντηση. Ετσι αποδεικνύεται. Η κυρία Υπουργός είναι, έτσι και αλλιώς, άτομο με ιδιαίτερες φιλοδοξίες και δεν παραλείπει να “τονίζει” με τις κινήσεις της ότι θέλει να αφήσει το δικό της εκτόπισμα στην πολιτική ζωή έστω και αν δεν ακολουθεί πάντα την προβλεπόμενη οδό.

To site της (metiniki.gr) έχει πάντως έντονο το άρωμα των επόμενων εκλογών. Η Νίκη Κεραμέως μιλά σ’ αυτό στο πρώτο πρόσωπο (ποια είμαι), παραθέτει το (πράγματι) πλούσιο βιογραφικό της σε άλλες δύο γλώσσες (Αγγλικά και Γαλλικά) και προβάλλει το σύνολο των δραστηριοτητών της στο Υπουργείο μέσα σ’ αυτό.

Ταυτόχρονα το metiniki.gr μετατρέπεται σ’ ένα εργαλείο αλληλεπίδρασης της Υπουργού με το κοινό για θέματα παιδείας καθώς οι επισκέπτες καλούνται να υποβάλλουν προτάσεις και ιδέες για τα εκπαιδευτικά πράγματα της χώρας χαρίζοντας και έξτρα σχετικό “οπλοστάσιο” στην Υπουργό για τις επόμενες εκλογές όποτε και αυτές έρθουν.

Φυσικά για την όποια αλληλεπίδραση της Υπουργού με τους αγωνιούντες για την κατάσταση της εκπαίδευσης πολίτες υπάρχει το επίσημο site του Υπουργείο Παιδείας αλλά και μία σειρά άλλες θεσμικές διόδοι μέσω των οποίων η κα Κεραμέως θα μπορούσε να αφουγκραστεί το λαϊκό αίσθημα. Συναντήσεις, λόγου χάρη, με τους εκπαιδευτικούς και τα συνδικαλιστικά τους σωματεία, κουβέντες με τους συλλόγους γονέων ανά την Ελλάδα, ραντεβού και με εκπροσώπους των μαθητικών συμβουλίων, γιατί όχι άλλωστε;

Ο “παραδοσιακός” όμως δρόμος της απευθείας διαμεσολάβησης με πολίτες και φορείς δεν εξυπηρετεί άψογα τις επικοινωνιακές ανάγκες. Πολλές φορές κρύβει παγίδες και κινδύνους για τα πολιτικά πρόσωπα, υπάρχουν, βλέπετε, πολίτες με διαφορετικές απόψεις και προτεραιότητες. Στο διαδίκτυο και την ηλεκτρονική επαφή όλα μπορούν να φιλτραριστούν έτσι ώστε η κα Κεραμέως, στην προκειμένη περίπτωση, να πλάσει το προφίλ που θέλει, της μετριοπαθούς πολιτικού που ακούει τους πολίτες.

Με άλλα λόγια η Υπουργός Παιδείας εξυπηρετεί μέσα από το προσωπικό της site τις δικές της πολιτικές επιδιώξεις και όχι φυσικά τις ανάγκες της εκπαίδευσης. Εχει, την ίδια ώρα, κατά νου ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με απλή αναλογική και ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα είναι σημαντικά μικρότερη από την τωρινή (αν και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και δεύτερη αναμέτρηση η οποία θα διεξαχθεί με ενισχυμένη αναλογική).

Ο ανταγωνισμός στο Βόρειο Τομέα των Αθηνών είναι πάντα υψηλός στη Νέα Δημοκρατία. Παρά όμως το γεγονός ότι στις προηγούμενες εκλογές η κα Κεραμέως διεκδίκησε για πρώτη φορά το σταυρό των συμπολιτών της τα πήγε ομολογουμένως εξαιρετικά. Συγκέντρωσε 62.567 σταυρούς και πήρε την τρίτη θέση πολύ μπροστά από ονόματα με σαφώς μεγαλύτερη παράδοση όπως ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Ισως οι περισσότεροι παρατηρητικοί από εσάς να θυμούνται ότι η κα Κεραμέως είχε “τρέξει” μία ιδιαίτερα φιλόδοξη καμπάνια στο διαδίκτυο και στα social media που είχε ως αποτέλεσμα να πλησιάσει σε σταυρούς ακόμα και τον μπαρουτοκαπνισμένο και ιδιαίτερα δημοφιλή Αδωνι Γεωργιάδη.

Πλέον, στη μάχη για την επόμενη βουλή επιστρατεύεται και το “βαρύ” πυροβολικό που είναι το metiniki.gr, ένα ουσιαστικά ανεπίσημο site του Υπουργείου Παιδείας στην υπηρεσία της νυν Υπουργού η οποία έχει αποδείξει ότι υπηρετεί με μεγάλη συνέπεια την εικόνα που βγάζει προς τα έξω και φροντίζει επιμελώς γι’ αυτήν. Τώρα το αν αυτή της η προσπάθεια είναι fair ή όχι, ας το κρίνει ο αναγνώστης και οι συνυποψήφιοι της κας Κεραμέως στην εκλογική της περιφέρεια…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα