Ελεύθερος ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 44χρονου στο Μενίδι

Ελεύθερος ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 44χρονου στο Μενίδι
Ο κατηγορούμενος έξω από το δικαστήριο Eurokinissi

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 44χρονου στο Μενίδι. Τι υποστήριξε στην απολογία του.

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου 44χρονο Ρομά στο Μενίδι.

Ο αστυνομικός απολογήθηκε ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, φέρεται να δήλωσε συγκλονισμένος από την τραγική κατάληξη, ωστόσο δεν ευθύνεται ο ίδιος για αυτή. Μάλιστα, φέρεται να τόνισε ότι ο ίδιος βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα, και λες -κατά τον ισχυρισμό του- το θύμα του επιτέθηκε με φαλτσέτα και ο ίδιος επιχείρησε να το αφοπλίσει με αποτέλεσμα και τον δικό του τραυματισμό.

Ελεύθερος χωρίς περιορισμούς και ο δεύτερος κατηγορούμενος

Αντίστοιχη ποινική μεταχείριση είχε και ο συγκατηγορούμενος του, ένας 65χρονος πολίτης, που κατηγορείται για συνέργεια στην θανατηφόρα σωματική βλάβη. Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικού όρου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 44χρονος από το Μενίδι, επιχείρησε να κλέψει ένα air-condition από σπίτι, δίχως να τα καταφέρει, αφού τον εντόπισαν οι δύο κατηγορούμενοι. Οι τελευταίοι καταδίωξαν το θύμα και όταν τον έφτασαν, όπως προκύπτει από την έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής, τον χτύπησαν στο σώμα, το κεφάλι και το πρόσωπο.

Ο άνδρας τελικά κατάφερε να τους ξεφύγει, όμως υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ βρισκόταν σε ένα πάρκο της περιοχής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα