Βούλτεψη: Ζήτημα χρόνου η διεκδίκηση καθιέρωσης μακεδονικής μειονότητας

Βούλτεψη: Ζήτημα χρόνου η διεκδίκηση καθιέρωσης μακεδονικής μειονότητας
Η Σοφία Βούλτεψη Eurokinissi

Η βουλευτής της ΝΔ επέμεινε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα οδηγήσει σε ενίσχυση του μακεδονικού αλυτρωτισμού αρνούμενη να ανασκευάσει την δήλωσή της παρά την προτροπή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

«Είναι ζήτημα χρόνου η διεκδίκηση καθιέρωσης μακεδονικής μειονότητας στη Μακεδονία μας. Και δεν συμβαίνει τίποτα. Τα βρίσκει η κυβέρνηση όλα ωραία. Οι δανειστές αφαιρούν μέτρα και σας χειροκροτούν» υποστήριξε η βουλευτίνα της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού. Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών, η Σ. Βούλτεψη ισχυρίστηκε ότι ενισχύεται ο μακεδονικός αλυτρωτισμός προειδοποιώντας ότι «θα τα πληρώσετε όλα αυτά, θα έλθει η ώρα που θα τα πληρώσετε όταν θα έλθει το Ουράνιο Τόξο και θα σας ζητάει μειονότητα, που τη ζητάει ήδη».

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παρενέβη και ζήτησε από τον Σ. Βούλτεψη να ανασκευάσει όσα υποστήριξε λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος. Η Σ. Βούλτεψη επέμεινε σημειώνοντας ότι «δεν το παίρνω πίσω, διότι ξέρετε πολύ καλά ότι στις 11 Νοεμβρίου έγινε συνέδριο στο Ξινό Νερό Φλώρινας του Ουράνιου Τόξου όπου δήλωσαν ότι «διεκδικούμε μακεδονική μειονότητα και διδασκαλία μακεδονικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία» κι επαναλαμβάνοντας ότι «θα είστε υπεύθυνοι εσείς γι’ αυτό».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς αντέδρασε επίσης χαρακτηρίζοντας όσα είπε η Σ. Βούλτεψη «επικίνδυνα πράγματα» που «δεν συμβάλλουν σε καμία περίπτωση σ’ αυτόν τον ψύχραιμο διάλογο που πρέπει να γίνει για τα εθνικά ζητήματα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα