Καιρός: Σχεδόν αίθριος την Παρασκευή και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα

Καιρός: Σχεδόν αίθριος την Παρασκευή και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα
Ηλιοφάνεια Eurokinissi

Λίγα φαινόμενα στα ανατολικά που γρήγορα θα σταματήσουν. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αρχικά τοπικές βροχές στα ανατολικά που γρήγορα θα σταματήσουν . Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ

 

Την Παρασκευή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια τμήματα της ανατολικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους βορειοδυτικούς τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 17 με 18 και κατά τόπους τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός  με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 18/2/1983 είχαμε χιονοπτώσεις στην ανατολική χώρα. Χιόνισε σε όλο το Αιγαίο εκτός Ρόδου και σε όλη την Κρήτη με χιονόστρωση, εκτός Σφακών, Παλαιοχώρας, Τυμπακίου. Μερικές απόλυτα ελάχιστες Θεσ/κη -9, Τρίπολη, Λάρισα -8, Αλεξ/λη -11, Σαντορίνη – 2, Ελληνικό -3, Φιλ/φεια -5, Τατόι -8. Δεν επηρεάστηκε η δυτ. Ελλάδα ενώ έκλεισε το αεροδρόμιο του Ελληνικού. — Το 2003 είχαμε ισχυρές βροχές στις Κυκλάδες με σημαντικές καταστροφές στο οδικό δίκτυο πολλών νησιών.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα