Καιρός: Τοπικές νεφώσεις, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες την Παρασκευή

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες την Παρασκευή
Συννεφιασμένος ουρανός EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια αναμένεται την Παρασκευή. Πρόβλεψη για βροχές στα δυτικά και νότια και σποραδικές καταιγίδες νοτιοδυτικά. Αναλυτική η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια στα κεντρικά και βόρεια –Βροχές στα δυτικά και τα νότια και σποραδικές καταιγίδες στα ΝΔ.
  • Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή.
  • Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και στα ανοιχτά του Ιονίου τα 7 με 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά, βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή και θα φθάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 29/10/1954 είχαμε χιονοπτώσεις σε ορεινά χωριά της Δυτικής Μακεδονίας. –Το 1988 σημειώθηκαν : -6°C ως ελάχιστη θερμοκρασία στις Σέρρες. —Το 2014 υδροσίφωνας επηρέασε τα Αντικύθηρα και είχαμε πλημμύρα στο Ηράκλειο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα