Γιώργος Νταλάρας: “Έχω κάνει πολλά λάθη, τώρα μαθαίνω να τραγουδάω”

Γιώργος Νταλάρας: “Έχω κάνει πολλά λάθη, τώρα μαθαίνω να τραγουδάω”
Ο Γιώργος Νταλάρας Eurokinissi

Καλεσμένος της εκπομπής "Ενώπιος Ενωπίω" ήταν ο Γιώργος Νταλάρας, για μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη. Η αποκάλυψη για τον επεισοδιακό τρόπο που γνώρισε την Άννα.

Αναδρομή στην μακρά και επιτυχημένη καριέρα και ζωή του, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι το απόγειο της μουσικής του πορείας σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη περιελάμβανε η εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” με καλεσμένο τον Γιώργο Νταλάρα.

Ο σπουδαίος τραγουδιστής κι μουσικοσυνθέτης μίλησε για τα αρχικά του σχέδια και την επιθυμία του να εργαστεί στα καράβια, την πρώτη του κιθάρα που απέκτησε από τον θείο του και τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίσει, τα οποία απέδωσε στον πατέρα του: “Πολλά στοιχεία στη φωνή μου και στη μουσική μου πορεία, τα πήρα από τον πατέρα μου, ο οποίος ήθελε με ό,τι καταπιανόταν, να το μαθαίνει. Μου έδειξε τι πρέπει να κάνω. Να βλέπω την ποίηση μέσα στους ανθρώπους. Έτσι, έπιασα και μελέτησα τους μεγάλους του ρεμπέτικου, τις διαφορές στους στιχουργούς.

Αίσθηση προκάλεσαν τα λόγια του όταν η συζήτηση πήγε στα όσα του προσέφερε η μουσική και το τραγούδι λέγοντας πως Έγινα άνθρωπος μέσα από το τραγούδι, ήταν ένα παράθυρο για να μπω στη ζωή με συναίσθηση και ευθύνη. Σιγά–σιγά, άρχισα να ανατρέπω αντιλήψεις. Κατάλαβα πως ήρωας είναι αυτός που νιώθει το αίσθημα της ελευθερίας και το χρησιμοποιεί για το κοινό καλό”, όπως επίσης και όταν θέλησε να κάνει αυτοκριτική σχετικά με το τραγούδι αλλά και τη σχέση τους με τους ανθρώπους σε ρεσιτάλ σεμνότητας είπε πως “Τώρα μαθαίνω να τραγουδάω. Σε αυτή την ηλικία που πρέπει να φύγω, τώρα μαθαίνω. Στα 50 χρόνια στο τραγούδι, μέσα από τη δουλειά που μπήκα μικρός, έπρεπε να φτιάξω ένα χαρακτήρα. Πιστεύω πως κατάφερα πολλά πράγματα”, είπε αρχικά για να αναφερθεί στα λάθη της ζωής του:

Δεν ήθελα να γίνω αυτό που έγινα, γιατί δεν υπάρχει μέτρο. Δεν μπορώ να υποστηρίξω το μεγάλο όνομα Νταλάρα. Η φήμη δεν μου αρέσει πολύ. Δεν κατάλαβα γιατί έλεγαν τόσο πολλά καλά για μένα αλλά ταυτόχρονα και τόσα κακά. Έχω κάνει λάθη πολλά. Τα λάθη όμως των ανθρώπων είναι η βελτίωσή τους, είναι τα σκαλοπάτια για τη βελτίωση της ζωής τους. Θα ήθελα να μου αναφέρουν τα λάθη που έχω κάνει προς άλλους. Τα λάθη που έχω κάνει προς την κοινωνία.

“Τη γνώρισα όταν την έδιωξα”

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αποκάλυψή του για τον επεισοδιακό τρόπο με τον οποίο γνώρισε την Άννα Νταλάρα που, όπως είπε, είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος της ζωής μου. Αν δεν ήταν η Άννα, μπορεί να μην έκανα ούτε τα μισά από αυτά που έχω κάνει. Με οδήγησε στην κοινωνικοποίηση. Και αυτό της το χρωστάω. Τη γνώρισα, διώχνοντάς την από το “Θεμέλιο”, κατά τη διάρκεια μιας πρόβας”.

Στο φινάλε της συνέντευξης, ο Γιώργος Νταλάρας είχε μία ακόμη κατάθεση συστολής, παρουσιάζοντας την οπτική της δικής του υπόστασης, παρά την επιτυχημένη πορεία που έχει διαγράψει: Όσο περνούν τα χρόνια, νιώθω ότι δεν ξέρω τίποτα. Γίνομαι πλούσιος στην καρδιά μου και φτωχός στη γνώση μου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα