“Έπιασε δουλειά” η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ

“Έπιασε δουλειά” η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ eurokinissi

Πότε "κλειδώνουν" οι υποψηφιότητες και γιατί αναμένονται εκπλήξεις.

Σε εντατικούς ρυθμούς ξεκινά να εργάζεται από σήμερα η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, που ορίστηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Στόχος να έχει κλείσει το 80% των υποψηφίων βουλευτών έως και τα μέσα Ιουλίου, αφού στην Κουμουνδούρου αναμένουν την «απόδραση» Μητσοτάκη μέσω πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο.

Θυμίζουμε ότι την επιτροπή αποτελούν η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου.

Στόχος της ηγεσίας του κόμματος είναι να αποτυπωθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία εκείνα που θα δώσουν ξεκάθαρο στίγμα ανανέωσης του κόμματος, με έμφαση σε πρόσωπα που διαθέτουν έντονο το στοιχείο της κοινωνικής γείωσης. Αυτονόητη θεωρείται η ισόποση συμμετοχή ανδρών και γυναικών αφού εκτός από την βούληση του ΣΥΡΙΖΑ πλέον αποτελεί και καταστατική υποχρέωση του κόμματος μετά τις αποφάσεις του 3ου Συνεδρίου του.

Η Επιτροπή Ψηφοδελτίων αναμένεται να εξετάσει διεξοδικά την διάταξη δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της εκλογικής μάχης και για τον λόγο αυτό θα έχει συνεργασία με τις Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας, στις μονοεδρικές περιφέρειες αλλά και σε περιοχές όπου ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ανατροπές σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2019.

Όπως προαναφέραμε ο βασικός κορμός των υποψηφίων θα έχει «κλείσει» μέχρι τις 15-20 Ιουλίου. Ανοιχτά όμως θα μείνουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και θέσεις στα ψηφοδέλτια των αστικών κέντρων. Εκεί όπου φημολογείται ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις όσον αφορά τα πρόσωπα που θα επιλεγούν. Κομβικό ρόλο στις υποψηφιότητες αυτές αναμένεται να παίξει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα