Καιρός: Βροχές στην Αττική την Πέμπτη – Βελτιωμένος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Βροχές στην Αττική την Πέμπτη – Βελτιωμένος ο καιρός το Σαββατοκύριακο
Βροχή στην Αθήνα George Vitsaras / SOOC

Βροχές που από το μεσημέρι θα περιοριστούν στα νότια και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Αρχικά βροχές που από το μεσημέρι θα περιοριστούν στα νότια

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ

Εβδομαδιαία προοπτική

Βελτιώνεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο αλλά από την Τρίτη και μετά θα έχουμε πολλές βροχές στη χώρα.

Την Πέμπτη στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται σποραδικές βροχές που γρήγορα στα δυτικά και από το μεσημέρι στα βόρεια θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε βροχές και κυρίως στα νότια ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη βόρεια Ελλάδα και θα φτάσει κατά τόπους τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται βροχές και μέχρι και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και από το μεσημέρι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις και βροχές, με γρήγορη βελτίωση Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 17/2/1898 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις στα πεδινά της Στερεάς και Β. Πελοποννήσου. Το 1905 είχαμε κακοκαιρία με χιόνια στην Ελλάδα. Χιονόστρωση στη Σπάρτη, χιονόπτωση στον Πύργο και στο Μεσολόγγι. Το 1934 εκδηλώθηκαν πυκνές χιονοπτώσεις στην Αθήνα με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Το 2003 είχαμε ισχυρές βροχές στις Κυκλάδες με σημαντικές καταστροφές στο οδικό δίκτυο πολλών νησιών, χιονόπτωση στα Ιωάννινα. Το 2008 εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως στα πεδινά της Αττικής.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα