Καιρός: Παροδικές νεφώσεις το επόμενο διήμερο και βελτίωση από την Παρασκευή

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις το επόμενο διήμερο και βελτίωση από την Παρασκευή
Τοπικές Νεφώσεις Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Παροδικά φαινόμενα το επόμενο διήμερο και βελτίωση την Παρασκευή
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά κανονικά για την εποχή ως το τέλος της εβδομάδος
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

Εβδομαδιαία προοπτική

Τοπικές βροχές το επόμενο διήμερο, ενώ από την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο ανεβαίνει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

Σήμερα Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες , ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια και από το απόγευμα στα ανατολικά ηπειρωτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 17 και στη νησιωτική χώρα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 17-02-2022


Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά από το μεσημέρι θα σταματήσουν και σταδιακά το απόγευμα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-02-2022


Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, οι οποίες γρήγορα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια τμήματα της ανατολικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν πρόσκαιρα κατά τόπους στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 19-02-2022


Γενικά αίθριος καιρός. Τις βραδινές ώρες αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα το πρωί και το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα είναι 3 με 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 20-02-2022


Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ


Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις τις επόμενες μέρες με βροχή την Πέμπτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα