Τραγανοί ντοματοκεφτέδες για το καλοκαιρινό τραπέζι
Ένα πεντανόστιμο, ελληνικό ορεκτικό για το καλοκαίρι.
- 09 Ιουλίου 2018 09:49
Υλικά
2 κιλά ντομάτες
1 μεγάλο γεμάτο φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά τσαγιού μπέικιν πάουντερ
1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κουταλιά τσαγιού ρίγανη
½ φλιτζάνι άνηθο ( ή μάραθο )
1/4 κουταλιάς τσαγιού τριμμένης κανέλας ( προαιρετικά)
λίγη φρέσκια μέντα
1/4 της χούφτας αλάτι
λίγο φρέσκο μαύρο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ μπολ και ρίχνουμε μέσα ενάμισι μεγάλο φλιτζάνι κόκκινες, αποφλοιωμένες και εξαιρετικά ψιλοκομμένες τομάτες. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι εξαιρετικά ψιλοκομμένο άνηθο ( ή μάραθο), μία σελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη, μία κουταλιά σούπας πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό, μισή κουταλιά τσαγιού ρίγανη, ένα τέταρτο κουταλιάς τσαγιού τριμμένης κανέλας ( προαιρετικά), μία πρέζα φρέσκια μέντα, ένα τέταρτο της χούφτας αλάτι, μία πρέζα φρέσκο μαύρο τριμμένο πιπέρι και τέλος, ένα μεγάλο γεμάτο φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με μία γεμάτη κουταλιά τσαγιού μπέικινγκ πάουντερ.
Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά όλα τα υλικά που έχουμε βάλει στο μπολ. Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι.
Όταν κάψει το λάδι, πιάνουμε με ένα κουτάλι της σούπας μικρές ποσότητες από το κουρκούτι μας και τις πετούμε στο καυτό λάδι.
Τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν κρατσανιστές.
Τις βγάζουμε από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα και τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας που έχουμε βάζει πάνω σε μία πιατέλα. Τραβάμε το χαρτί με το λάδι που έχει απορροφηθεί και σερβίρουμε.