Αυτός είναι ο άνθρωπος που έφερε τον κοροναϊό στην Ευρώπη

Αυτός είναι ο άνθρωπος που έφερε τον κοροναϊό στην Ευρώπη
Άντρας με μάσκα shutterstock

Ο 53χρονος επιχειρηματίας Steve Walsh, θεωρείται υπεύθυνος για τη μετάδοση του κοροναϊού σε 10 Ευρωπαίους πολίτες. Ο ίδιος δηλώνει πως ανάρρωσε και είναι καλά στην υγεία του.

Όλα τα μεγάλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έχουν ταυτοποιήσει τον 53χρονο επιχειρηματία, Steve Walsh ως τον “υπεύθυνο” μετάδοσης του κοροναϊού στην Ευρώπη.

Ο 53χρονος κόλλησε την ασθένεια κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στη Σιγκαπούρη, λίγο πριν επισκεφτεί τις Γαλλικές Άλπεις για σκι στις 24 Ιανουαρίου.

Λίγες μέρες αργότερα επέστρεψε στη Μεγάλη Βρετανία, όπου και διαγνώστηκε με κοροναϊό στις 6 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Independent, ο Steve Walsh κόλλησε 5 ανθρώπους όσο βρισκόταν στην Γαλλία, άλλους 4 στην Βρετανία και άλλον 1 στη Μαγιόρκα.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω το NHS (δημόσιο σύστημα υγείας της Βρετανίας) για την βοήθεια και την φροντίδα που μου προσέφεραν. Έχω αναρρώσει πλήρως κι αυτή την στιγμή οι σκέψεις μου είναι με τους υπόλοιπους νοσούντες”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Walsh.

“Αμέσως μόλις επιβεβαιώθηκε ότι έχω νοσήσει από τον νέο κοροναϊό με συμβούλευσαν να απομονωθώ σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου, το ίδιο και η οικογένεια μου. Ζητώ από τα Media να σεβαστούν τον ιδιωτικό μας χώρο”.

Δείτε τον χάρτη που καταγράφει τα παγκόσμια κρούσματα του κοροναϊου.

Κοροναϊός bbc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα