Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές το επόμενο διήμερο

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές το επόμενο διήμερο
Βροχή (φωτό αρχείου) SOOC

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα. Ανεβαίνει η θερμοκρασία από το Σάββατο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Νεφώσεις παροδικά αυξκημένες με φαινόμενα στα δυτικά που το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή

• Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ

Εβδομαδιαία προοπτική

Τοπικές βροχές το επόμενο διήμερο, ενώ από την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο ανεβαίνει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια και από το απόγευμα στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 17 και στη νησιωτική χώρα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και από το μεσημέρι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 16/2/1967 είχαμε χιονοπτώσεις σε πολλές πεδινές περιοχές και την Αθήνα. Το 1994 σημειώθηκε πυκνή χιονόπτωση στα Ιωάννινα με ύψος χιονιού πάνω από 20 cm. To 2005 οι συνεχείς βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στη Θράκη αλλά και στη Βουλγαρία προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στον Έβρο από υπερχείλιση του ποταμού. Το 2008 είχαμε έντονη χιονόπτωση στα Ιωάννινα. Το 2011 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στον Μεσσηνιακό κόλπο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα