Συγκλόνισε ο Γιώργος Λιάνης για τη Φώφη Γεννηματά – Λιποθυμούσε στις σκάλες και έλεγε “όχι ακόμα”

Συγκλόνισε ο Γιώργος Λιάνης για τη Φώφη Γεννηματά – Λιποθυμούσε στις σκάλες και έλεγε “όχι ακόμα”
Γιώργος Λιάνης και Φώφη Γεννηματά σε γεύμα του τότε ΥΠΕΞ Γ. Παπανδρέου το 2001 Eurokinissi

Συντετριμμένος από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εμφανίστηκε ο Γιώργος Λιάνης, ο οποίος θέλησε να μεταφέρει τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η άλλοτε πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Συγκλονισμένος από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εμφανίστηκε ο Γιώργος Λιάνης στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στάθηκε στο “χτύπημα” της μοίρας στην άλλοτε πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής που δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την τελευταία της επιθυμία, δηλαδή να μείνει εγγυήτρια της ενότητας της παράταξης μετά την απόσυρσή της από τη διεκδίκηση της ηγεσίας ενόψει εσωκομματικών εκλογών:

“Εγώ τα παρακολουθώ εμβρόντητος τα γεγονότα αυτά. Ιδιαίτερα αυτό της Φώφης είναι τόσο σπαρακτικό. Και ένας έμπειρος άνθρωπος δεν μπορεί να το χωνέψει αυτό το γεγονός. Έχουμε ένα πρόσωπο που μετά την τελευταία του εμφάνιση και τη γενναία απόφαση να σταματήσει τη διεκδίκηση της ηγεσίας, θέλοντας να μείνει εγγυήτρια της ενότητας της παράταξης, αυτό φέγγει μέσα στο ΠΑΣΟΚ σαν σμαράγδι. Την ανέβασε πολύ ψηλά αυτό το γεγονός. Της έδωσε την απόλυτη αγάπη του κόσμου που δεν είχε χαρεί”.

Ο Γιώργος Λιάνης ήταν συναισθηματικά φορτισμένος, τονίζοντας τις ατυχείς συμπτώσεις που επεφύλασσε η ζωή στη Φώφη Γεννηματά : Σύμπτωση ο καρκίνος του πατέρα, σύμπτωση ο καρκίνος της μητέρας, σύμπτωση ο καρκίνος της ίδιας αλλά και η μέρα που έφυγε που ήταν Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού. Ο Ελύτης λέει πως πρέπει να ντρέπονται ορισμένες συμπτώσεις. Αυτή η ακολουθία των συμπτώσεων πρέπει να ντρέπεται”.

Όσο για τον χαρακτήρα της, είπε: “Μία κοπέλα που δεν σήκωσε τους τόνους ποτέ. Ήταν ήρεμη και γαλήνια. Δεν χτύπησε αντιπάλους άνισα. Αλλά δέχτηκε τέτοια χτυπήματα. Ακόμα και το τελευταίο που ζήτησε ήταν να είναι εγγυήτρια της παράταξης. Αλλά ούτε αυτό δεν πρόλαβε να διεκδικήσει“.






Μάλιστα, ο άλλοτε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε και τις δυσκολίες που είχε η ίδια το τελευταίο διάστημα και τις οποίες αντιμετώπιζε με γενναιότητα: “Πάθαμε αυτό το σοκ την πρώτη φορά που το μάθαμε. Στη συνέχεια, όμως, μη νομίζετε ότι τα πράγματα ήταν απλά. Η Φώφη το έκρυβε το γεγονός. Το είπε, αλλά έχω μαρτυρίες ανθρώπων που είναι πολύ κοντά της και έλεγαν ότι λιποθυμούσε στις σκάλες, αλλά σηκωνόταν όρθια και έλεγε «όχι ακόμα». Αυτό πολλαπλασιάζει το θάρρος της και την απόφαση για το πότε έλαβε τις αποφάσεις της, όταν δεν θα διασαλευόταν η διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα