ΗΠΑ: Αστυνομικοί ψεκάζουν με σπρέι πιπεριού 9χρονο κορίτσι ενώ της έχουν φορέσει χειροπέδες

ΗΠΑ: Αστυνομικοί ψεκάζουν με σπρέι πιπεριού 9χρονο κορίτσι ενώ της έχουν φορέσει χειροπέδες
Youtube

Διογκώνεται η οργή στη δυτική Νέα Υόρκη έπειτα από την κυκλοφορία ενός βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να συλλαμβάνουν 9χρονο μαύρο κορίτσι και να του ρίχνουν σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο, ενώ ήδη του έχουν φορέσει χειροπέδες.

Οργή έχει ξεσπάσει στη δυτική Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα το Ρότσεστερ, έπειτα από την κυκλοφορία ενός βίντεο από κάμερες ενσωματωμένες σε στολές αστυνομικών, που τους δείχνει να ψεκάσουν με σπρέι πιπεριού το πρόσωπο ενός 9χρονου μαύρου κοριτσιού που του είχαν μάλιστα τοποθετήσει χειροπέδες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε από την αστυνομία, αξιωματικοί συνέλλαβαν το 9χρονο κορίτσι έπειτα από κλήση που δέχτηκαν για οικογενειακές εντάσεις. Κλαίγοντας και ουρλιάζοντας πως θέλει τον μπαμπά της, το κορίτσι οδηγήθηκε στις πίσω θέσεις οχήματος της αστυνομίας, όταν ένας από τους αστυνομικούς ακούστηκε να λέει: “Απλά ψέκασέ τη”.

Οι αστυνομικοί, όπως μεταδίδει o Guardian, άρχισαν να εκτοξεύουν σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο του μικρού κοριτσιού που φώναζε και εκλιπαρούσε να σταματήσουν λέγοντας χαρακτηριστικά “σας παρακαλώ μην μου το κάνετε αυτό”, ενώ ακούγεται να παραπονιέται πως “Καίει τα μάτια της”, την ώρα που βρισκόταν στο πίσω μέρος του οχήματος φορώντας χειροπέδες.

“Αστυνομικέ, σε παρακαλώ μην μου το κάνεις αυτό”, ακούγεται να λέει το κορίτσι σε κάποιο σημείο του βίντεο, για να λάβει την απάντηση: “Εσύ το έκανες αυτό στον εαυτό σου”.

Το κορίτσι ακούγεται να ρωτάει επανειλημμένα πότε θα έρθει το ασθενοφόρο για να της καθαρίσει τα μάτια, ενώ παρακαλάει να της αφαιρέσουν τις χειροπέδες για να τρίψει τα μάτια της. “Κόλλησε το πρόσωπό σου στο παράθυρο για να αισθανθείς καλύτερα”, της απάντησε ένας από τους αστυνομικούς.

“Με καίει πάρα πολύ άσχημα”, ακούγεται να λέει το κορίτσι. “Αυτός είναι ο σκοπός του”, της απαντάνε.

Η μητέρα του κοριτσιού, Elba Pope, δήλωσε ότι κάλεσε την αστυνομία όταν κατά τη διάρκεια ενός καβγά με το σύζυγό της, η κόρη της άρχισε να καταρρέει ψυχολογικά. Ωστόσο, η γυναίκα διευκρύνισε πως ζήτησε από την αστυνομία να της φέρουν υπεύθυνους για την ψυχική υγεία.

Σύμφωνα με πληροφοριες οι αστυνομικοί τέθηκαν σε αναστολή, η οποία θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα