Νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος για την Πολεμική Αεροπορία

Νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος για την Πολεμική Αεροπορία

Το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος P2002JF θα αντικαταστήσει το αεροσκάφος Τ-41D, το οποίο παρέμεινε στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας για περίπου πενήντα χρόνια, από το 1969.

Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου η σύμβαση προμήθειας των 12 εκπαιδευτικών αεροσκαφών P2002JF.

Το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος θα αντικαταστήσει το αεροσκάφος Τ-41D, το οποίο παρέμεινε στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας για περίπου πενήντα (50) χρόνια, από το 1969. Τα πρώτα τέσσερα (4) αεροσκάφη P2002JF πρόκειται να ενταχθούν στην ΠΑ τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, ενώ η ολοκλήρωση των παραδόσεων αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.

Σημειώνεται ότι άμεσα (9 Ιουλίου 2018) ξεκινά το πρόγραμμα εκπαίδευσης του τεχνικού προσωπικού στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ιταλία, ενώ σε δεύτερη φάση (Σεπτέμβριος 2018) θα ακολουθήσει η εκπαίδευση των Ιπταμένων και επιπλέον αριθμού τεχνικού προσωπικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα