(ΜΗΝ) Η free playlist του Spotify για τις ευρωεκλογές – Ο ΛΕΞ “εκπροσωπεί” την Ελλάδα

(ΜΗΝ) Η free playlist του Spotify για τις ευρωεκλογές – Ο ΛΕΞ “εκπροσωπεί” την Ελλάδα

Το "τίποτα στον κόσμο" είναι το νέο κομμάτι του ΛΕΞ και βρίσκεται στην επιλογή του Spotify για τις κρίσιμες Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Με το σύνθημα “Get Vocal, Europe!”, ή αλλιώς “Η φωνή σου μετράει”, το Spotify προσφέρει δωρεάν μια Playlist εν όψει ευρωεκλογών.

Η Playlist περιλαμβάνει ένα κομμάτι από κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ και έρχεται λίγο πριν τον διαγωνισμό της Eurovision.

Η πλειοψηφία των κομματιών είναι στη γλώσσα του κάθε κράτους ενώ οι χρήστες δρομολογούνται σε χρηστικό site της ΕΕ που περιέχει πληροφορίες για το πώς μπορούν να ψηφίσουν (παρέχεται και στα ελληνικά φυσικά).

Επίσης, το ελληνικό κομμάτι που περιλαμβάνεται εδώ είναι το “τίποτα στον κόσμο”, η νέα κυκλοφορία του ΛΕΞ. Μια επιλογή που προκαλεί θετική έκπληξη, καθώς πρόκειται για ένα “underground” κομμάτι που έχει κάνει μεγάλη επιτυχία μέσα από τη διάδοσή του το τελευταίο διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα κομμάτι που περιγράφει την καθημερινότητα στην Ελλάδα που προσπαθεί να βγει από την κρίση.

Από την Κύπρο ακούμε το “Καλοκαίρι μου” του Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Περίπου 70 εκατομμύρια users του Spotify στην Ευρώπη, το ένα έκτο των ψηφοφόρων συνολικά, θα λαμβάνουν ενημερωτικές ειδοποιήσεις, κάθε φορά που θα κάνουν log in, για την εκλογική διαδικασία που θα λάβει χώρα από τις 23 μέχρι τις 26 Μαΐου σε μια προσπάθεια του app να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη.

Η πρώτη ειδοποίηση ήρθε χθες, ανήμερα της Ημέρας της Ευρώπης.

Ακούστε όλη την Playlist εδώ (μπορείτε να συνδεθείτε για να την ακούσετε με το προφίλ σας στο Facebook).

Θυμηθείτε παρακάτω την ταινία μικρού μήκους του Ευρωκοινοβουλίου που έγινε viral με πάνω από 33 εκ. views στο YouTube μέσα σε δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα