Καιρός: Τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας
Βροχή στην Αθήνα. SOOC

Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο αναμένονται τη Δευτέρα και τοπικά θυελλώδεις άνεμοι. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια τμήματα καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο–Αν και τα ύψη βροχής δεν θα είναι πολύ υψηλά βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση       
  • Η θερμοκρασία θα πέσει και θα βρίσκεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή . 
  • Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Τη Δευτέρα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα έχουμε στα βόρεια μέγιστη τιμή τους 16 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 18 με 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πιθανώς έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

H προπτική του καιρού για το επόμενο 10ημερο .

Τοπικές βροχές μέχρι και τα μέσα της εβδομάδος κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια . Σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο κυρίως στα ΝΔ . Θερμοκρασία κάτω από τα κανονικά επίπεδα

 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 25/10/2004 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στην Πελοπόννησο. — Το 2009 είχαμε ισχυρές βροχοπτώσεις στην Κρήτη με 177 χιλιοστά βροχής στο Τζερμιάδον Λασιθίου. Υδροσίφωνας εμφανίστηκε στον Σαρωνικό. — Το 2015 είχαμε πλημμύρα στα Ανώγεια, και δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στη Ρόδο.

 

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα