Μυρτώ Αλικάκη για απιστία: “Πιστεύω ότι πρέπει κανείς να βλέπει τη μεγάλη εικόνα”

Μυρτώ Αλικάκη για απιστία: “Πιστεύω ότι πρέπει κανείς να βλέπει τη μεγάλη εικόνα”
Μυρτώ Αλικάκη ΣΚΑΙ

Η γνωστή ηθοποιός Μυρτώ Αλικάκη μίλησε για τα παιδιά της, τον πρώην σύζυγό της Πέτρο Λαγούτη και τις σχέσεις των ανθρώπων.

Καλεσμένη στην εκπομπή “Dot.” στον ΣΚΑΙ βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (18/06) η Μυρτώ Αλικάκη, η οποία μίλησε για τα παιδιά της, τον πρώην σύζυγό της Πέτρο Λαγούτη, αλλά και την προσωπικότητά της.

“Είμαι καμιά φορά λίγο αυστηρή. Τα ελαττώματά μου έχουν να κάνουν με το πώς είμαι εγώ δομημένη ως προσωπικότητα. Είμαι δυναμική, αισιόδοξη, οπότε δεν μπορώ τη μίρλα. Μεγάλωσα από πολύ νωρίς μόνη μου, με πολλές ευθύνες. Έπρεπε μόνη μου να διαχειρίζομαι πολλά πράγματα. Το βασικό μου ελάττωμα είναι ότι δεν συγχωρώ την αδυναμία στους ανθρώπους. Κι αυτό το ξέρω ότι είναι πάρα πολύ σκληρό. Μπορεί να μην το πω, αλλά μέσα μου έχει πέσει στα μάτια μου”, είπε αρχικά η γνωστή ηθοποιός, αναφερόμενη στα χαρακτηριστικά του εαυτού της, ενώ πρόσθεσε:

Ο ναρκισσισμός μου είναι να είμαι δυνατή για να μπορώ να καταφέρω τα πάντα. Πιστεύω ότι υπάρχει ευτυχία και δεν είναι μόνο στιγμές. Πιστεύω ότι μπορεί να έχει διάρκεια. Κοιτώντας πίσω και μπροστά, αισθάνομαι ότι οι προσπάθειες που έχω καταβάλει στη ζωή μου, έχουν αποδώσει. Παρά τις όποιες δύσκολες στιγμές, δεν έγινε άκοπα όλο αυτό. Όπως αναλαμβάνω την ευθύνη των αποτυχιών μου, αναλαμβάνω και την ευθύνη των επιτυχιών μου“.

Αναφερόμενη στον πρώην σύζυγό της Πέτρο Λαγούτη και την πολύ καλή σχέση που διατηρούν μετά το διαζύγιό τους, κάτι που συμβαίνει σπάνια, η Μυρτώ Αλικάκη δήλωσε: Χρειάζεται πάρα πολύς χρόνος, χρειάζεται απομάκρυνση από την “πληγή”, χρειάζεται ο καθένας να προχωράει και να βελτιώνεται. Χρειάζεται, επίσης, κάποια στιγμή να γυρίσεις και να πεις στον άλλον “ξέρεις τι; συγγνώμη για αυτό”. Η ευτυχία δεν είναι στην ανεμελιά”.

Συνεχίζοντας, δήλωσε για τους δύο γιους τους, ότι ο ένας μοιάζει σε προσωπικότητα στην ίδια και ο άλλος στον Πέτρο. Ωστόσο, όπως είπε, έχει πολλά κοινά με τον πρώην σύζυγό της. “Έχουμε κοινό στοιχείο τη χαρά, την αθωότητα, ότι είμαστε ευθείς και τίμιοι, αλλά και ότι έχουμε ο καθένας τα σκοτάδια του. Επίσης, έχουμε περάσει από “συμπληγάδες” ο καθένας μόνος του και μαζί. Οπότε θεωρώ πως έχουμε καταφέρει να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας κάποια πράγματα που είναι θεμελιώδη. Έχουμε ζητήσει συγγνώμη από τα παιδιά μας, τους έχουμε πει και το αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι τα λάθη είναι για τους ανθρώπους, αλλά και ότι μπορείς να αλλάξεις ρότα στη ζωή σου αν το θελήσεις“, είπε.

Αναφερόμενη στο πώς αντιμετωπίζουν στη δουλειά της τις γυναίκες που έχουν παιδιά, δήλωσε: “Έχω νιώσει ότι υπάρχουν άνθρωποι, αυτοί που είναι “από πάνω” μας, οι οποίοι σε θέλουν εκεί, διαθέσιμο με έναν τρόπο που δεν είναι εύκολος όταν έχεις παιδιά. Τους λυπάμαι αυτούς τους ανθρώπους, που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι όταν κάνει παιδιά ένας άνθρωπος (άνδρας ή γυναίκα), μπορεί να έχει ακόμη περισσότερα πράγματα να δώσει. Ότι δεν παύει να είναι δημιουργικός. Χαίρομαι πολύ που βλέπω ότι λίγο κάποια πράγματα αλλάζουν”.

Τέλος, μιλώντας για την απιστία σε μια σχέση, είπε: “Το να δεσμευτείς απέναντι σε έναν άνθρωπο, το θεωρώ πολύ σημαντικό πράγμα. Πιστεύω ότι κανείς πρέπει να βλέπει τη μεγάλη εικόνα. Κι αν μιλάμε για μία σχέση που μπορεί να κρατήσει για πάρα πολλά χρόνια, για χίλιους λόγους μπορεί να συμβεί κάτι. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να χάσει κανείς τη μεγάλη εικόνα. Ψάχνουμε το τέλειο και το λέω για να το ακούω κι εγώ. Αυτό που κρατάει δυο ανθρώπους μαζί σε βάθος χρόνων, είναι η αλήθεια τους. Όχι η ανόητη διαρκής ειλικρίνεια. Αλλά η αλήθεια τους, το να αποδεχτεί ο ένας τον άλλον, όταν μείνουν γυμνοί”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα