Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με λίγα φαινόμενα τις επόμενες μέρες

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με λίγα φαινόμενα τις επόμενες μέρες
Συννεφιά intime

Παροδικές νεφώσεις με λίγα φαινόμενα τις επόμενες μέρες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Παροδικές νεφώσεις τις επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές με λίγα φαινόμενα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

Εβδομαδιαία προοπτική

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες και με παροδικά φαινόμενα μέχρι την Τρίτη . Οι θερμοκρασίες θα είναι φυσιολογικές για την εποχή.

Σήμερα Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της βόρειας χώρας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα βόρεια και τα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια της ανατολικής χώρας θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο και θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13-02-2022

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, βαθμιαία τα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα. Οι βροχές μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στο Ιόνιο και την Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6, στο βόρειο Αιγαίο έως τις μεσημβρινές ώρες 6 με 7 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά τις πρωινές ώρες θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 12 με 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.


ΔΕΥΤΕΡΑ 14-02-2022

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 15-02-2022

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16-02-2022

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα δυτικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές βροχές την Κυριακή και βελτίωση τις επόμενες μέρες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με λίγες βροχές την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα