Καιρός: Νεφώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο

Καιρός: Νεφώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο
Σύννεφα Eurokinissi

Μετά το μεσημέρι ασθενείς βροχές στα ανατολικά και νότια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αραιές νεφώσεις σε όλη σχεδόν τη χώρα κατά τόπους πιο πυκνές . Μετά το μεσημέρι ασθενείς βροχές στα ανατολικά και νότια -Περιορισμένη ορατότητα το πρωί
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση  
  • Οι άνεμοι μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ

 

Σήμερα Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της βόρειας χώρας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα βόρεια και τα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια της ανατολικής χώρας θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο και θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών από το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονατι αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές . Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 12/2/1936 είχαμε βαρυχειμωνιά στην Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη το χιόνι ξεπέρασε το μισό μέτρο και υπήρξαν αρκετοί θάνατοι από το ψύχος. Πολύ χιόνι έπεσε και σε όλη τη Θεσσαλία. Καταστροφές από πλημμύρες είχαμε στην Ηλεία. Ζημιές στον Πειραιά από ανεμοθύελλα.—Το 2004 σημειώθηκε μια σφοδρή ψυχρή εισβολή στην Ελλάδα με ισχυρές χιονοπτώσεις στα ανατολικά της ηπειρωτικής χώρας, Κυκλάδες και Κρήτη. — Το 2009 είχαμε χιονόπτωση στα Ιωάννινα. —Το 2010 σημειώθηκε χαλαζόπτωση στη Πρώτη Σερρών και δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος στα Βραστερά Χαλκιδικής

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα