ΗΠΑ: Ανησυχητικά τα μηνύματα για τον κορονοϊό, θεριεύει και πάλι η πανδημία

ΗΠΑ: Ανησυχητικά τα μηνύματα για τον κορονοϊό, θεριεύει και πάλι η πανδημία
Κορονοϊός στις ΗΠΑ AP

Η πανδημία στις ΗΠΑ όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται επιτυχώς αλλά αντίθεται βρίσκει έδαφος να εξαπλώνεται ακόμα περισσότερο. Ανησυχητικά τα τελευταία νούμερα.

Tην ώρα που τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στον Ντόναλντ Τραμπ και στον τρόπο που μάχεται τον κορονοϊό, η πραγματικότητα στις ΗΠΑ σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας παραμένει ζοφερή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το βράδυ του Σαββάτου, μόλις τρεις από τις αμερικανικές πολιτείες κατέγραψαν λιγότερα κρούσματα σε σχέση με αυτά 24 ώρες πριν. Πρόκειται για τις πολιτείες του Τέξας, του Μιζούρι και της Βόρειας Καρολίνας.

Αντιθέτως, 21 πολιτείες κατέγραψαν περισσότερα κρούσματα. Και όταν μέσα σ’ αυτές βρίσκονται πολιτείες όπως αυτές της Νέας Υόρκης, της Μαχασουσέτης, της Ιντιάνα, του Κεντάκι και του Οχάιο, καταλαβαίνει κανείς ότι τα πράγματα παραμένουν εξόχως σοβαρά.

Συναγερμός για το χειμώνα

Μέχρι στις ΗΠΑ έχουν νοσήσει από κορονοϊό 7,3 εκατομμύρια άνθρωποι. Πιστεύεται ότι στην πραγματικότητα το νούμερο είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.

Κορονοϊός στις ΗΠΑ AP


Ομως αυτό που τρομάζει τους ειδικούς είναι τι θα συμβεί όταν ο καιρός κρυώσει ακόμα περισσότερο και ο κόσμος αρχίζει να μαζεύεται μόνο σε εσωτερικούς χώρους.

Ο μέσος όρος των κρουσμάτων μπορεί να είναι χαμηλότερος από τον Ιούλιο (42.000 από 67.000) όμως παρατηρήθηκε αύξηση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει σαφής επιδείνωση.

Επίσης, για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο ανέβηκε και ο αριθμός των νοσηλευομένων, ακόμα ένα ανησυχητικό στοχείο. Το ποσοστό τους ανέβηκε κατά 2,4% ενώ υπάρχουν πολιτείες όμως του Ουισκόνσιν που ο σχετικός αριθμός διπλασιάστηκε την τελευταία εβδομάδα.

Και όλα αυτά σε μία χώρα που δεν διαθέτει ενιαίο δημόσιο σύστημα υγείας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα