Καιρός: Λίγες βροχές και κανονικές θερμοκρασίες την Παρασκευή

Καιρός: Λίγες βροχές και κανονικές θερμοκρασίες την Παρασκευή
Ηλιοφάνεια στην Αθήνα Nick Paleologos / SOOC

Λίγες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες το πρωί. Τοπικές βροχές στα δυτικά. Άνεμοι έως 5 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά με λίγες βροχές στα βορειοδυτικά και το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο καταιγίδες –Είμαστε σε επαγρύπνηση λόγω της βεβαρυμένης κατάστασης από την προηγούμενη κακοκαιρία, αν και τα ύψη βροχής δεν θα είναι πολύ υψηλά

  • Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή- Πρωινές ομίχλες .

  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 μποφόρ

 

Σήμερα Παρασκευή στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματισθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια τους 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές έως τους 25 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα το μεσημέρι αυξημένες. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέπουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς., Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 22/10/1972 σημειώθηκε ασθενής χιονόπτωση στη Θεσ/νίκη. — Το 2003 είχαμε 34°C μέγιστη θερμοκρασία στη Βόρεια Κρήτη λόγω ισχυρών καταβατικών ανέμων. — Το 2007 ανεμοστρόβιλος επηρέασε το Βαρθολομιό Ηλείας και άλλος τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. — Το 2015 τεράστιες καταστροφές, με τρείς νεκρούς και μία τραυματία άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε όλη τη χώρα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015. Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής που όλο το 24ωρο δέχτηκε μόνο στην Αττική 3.500 κλήσεις. Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κυριολεκτικά κατέρρευσε το βράδυ, όταν οι κλήσεις που δέχτηκε για παντός είδους βοήθεια έφτασε τον αριθμό ρεκόρ εποχών των 3.500! Παράλληλα για τους ίδιους λόγους δέχθηκε 650 κλήσεις η Άμεση Δράση. Συνολικά οι κλήσεις για παροχή βοήθειας ξεπέρασαν τις 4000! Δημιουργήθηκαν ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν την Αττική. Χαλάζι 3εκ έπεσε στο Νέο Ηράκλειο και είχαμε πλημμύρες και σε Κασσάνδρα, Λέσβο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα