Σεμινάρια αυτοσχεδιασμού & ρυθμολογίας με τον Νίκο Τουλιάτο υπό τους ήχους των κρουστών

Σεμινάρια αυτοσχεδιασμού  & ρυθμολογίας με τον Νίκο Τουλιάτο υπό τους ήχους των κρουστών

Percussion Camp 2018 11-18 Ιουλίου, Βάμος Χανίων

Το Jazz in July Festival, με γνώμονα την πραγματοποίηση συναυλιών υψηλού επιπέδου με ελληνικά και διεθνή σχήματα, αναζητά παράλληλα ιδέες που θα εμφυσήσουν την αγάπη για τη μουσική και θα εμπλουτίσουν την πολιτιστική προσφορά προς το διεθνές κοινό αλλά και την τοπική κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει φέτος στο πρόγραμμα του το εκπαιδευτικό σκέλος επιδιώκοντας να φέρει τον Βάμο πιο κοντά στους φίλους της μουσικής και του θεάτρου, μέσα από μία ιδιαίτερα καινοτόμα πρωτοβουλία.

Σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον ανάμεσα στα λιόδεντρα, στο θεατράκι που δίνονται οι συναυλίες και σε διαρκή συνομιλία με το φεστιβάλ και τις μπάντες, θα λάβει χώρα ένα υψηλού επιπέδου σεμινάριο αυτοσχεδιασμού και ρυθμολογίας, υπό τους ήχους των κρουστών, από τον κορυφαίο του είδους Νίκο Τουλιάτο!

Ο πολύπειρος ντάμερ, περκασιονίστας, ηθοποιός, περφόρμερ και πάνω απ’ όλα δάσκαλος Νίκος Τουλιάτος, έχοντας εκπαιδεύσει χιλιάδες ανθρώπους πάνω στις φόρμες γηγενών και διεθνών παραδοσιακών μουσικών ακουσμάτων, θα μεταδώσει τις γνώσεις του εστιάζοντας στον αυτοσχεδιασμό και τη ρυθμολογία. ​ ​

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Εργαστήρι Ρυθμολογίας 11-18 Ιουλίου / 18:30 – 20:30

Το εργαστήρι ρυθμολογίας άφορα τη σχέση του ρυθμού και του τέμπο – έχοντας ως βάση τα κρουστά – με τον λόγο και την κίνηση. Απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς οι οποίοι θα παρακολουθήσουν ασκήσεις ρυθμικού σολφέζ και ανεξαρτησίας καθώς επίσης και παίξιμο με παρτιτούρα, ρυθμική και ηχητική προσέγγιση χορικών κ.α. ​

Σεμινάριο – Εργαστήρι ηχητικού αυτοσχεδιασμού 14 & 15 Ιουλίου / 17:00-19:00

Το σεμινάριο – εργαστήρι ηχητικού αυτοσχεδιασμού – έχοντας ως βάση τα κρουστά – αφορά μία ευρεία γκάμα εκμάθησης από ελεύθερο έως οργανομένο σε όλες τις αυτοσχεδιαστικές εκδοχές. Απευθύνεται σε όλο τον κόσμο καθώς αναδύει στον καθένα, εκείνους τους αρχέγονους τρόπους έκφρασης που δίνουν νόημα και ομορφαίνουν την καθημερινότητα. Ειδικότερα, μουσικοί, ηθοποιοί, και περφόρμερς αναμένεται να αποκτήσουν σημαντικά εφόδια εμπλουτίζοντας αισθητά την σκηνική τους παρουσία.

​Σημείωση: Τα δύο σεμινάρια – εργαστήρια βασίζονται στα βιβλία του Νίκου Τουλιάτου με τίτλους ‘’ Ο ρυθμός και ο χρόνος στην τέχνη’’ και ‘’ Ο αυτοσχεδιασμός”.

ΚΟΣΤΟΣ

Το κόστος για κάθε ημέρα είναι 10 €, είτε αφορά στο εργαστήρι ρυθμολογίας είτε στο σεμινάριο – εργαστήρι ηχητικού αυτοσχεδιασμού. ​

Διαμονή

Εφόσον οι συμμετέχοντες το επιθυμούν, μπορούν να κατασκηνώσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (με δικές τους σκηνές) εντός του Jazz in July Festival, εντελώς δωρεάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα