Γαλλία: Τι είναι το “δεύτερο άγαλμα της ειρήνης” που χάρισε στις ΗΠΑ;

Γαλλία: Τι είναι το “δεύτερο άγαλμα της ειρήνης” που χάρισε στις ΗΠΑ;

Η Ημέρα της Ανεξαρτησίας πλησιάζει (4/7) και η γαλλική προεδρία έκανε ένα δώρο στην αμερικανική: ένα νέο άγαλμα της ειρήνης!

Η ‘Little Sister’ (Μικρή Αδελφή) είναι ένα πιστό αντίγραφο του αγάλματος της Ελευθερίας, το οποίο ήδη κοσμεί το Μουσείο Τεχνών στο κεντρικό Παρίσι, από το 2011. Σε λίγες μέρες η ‘μικρή αδελφή’, θα συναντήσει το original άγαλμα της Ελευθερίας, καθώς πρόκειται να τοποθετηθεί στο εμβληματικό νησί Έλις, ανήμερα της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα άγαλμα βάρους 450 κιλών και ύψους περίπου τεσσάρων μέτρων, που κατασκευάστηκε το 2009, ως πιστή ρέπλικα του πρωτότυπου συμβόλου της αμερικανικής ανεξαρτησίας που ανεγέρθηκε το 1878. Η ‘Little Sister’ έχει δεχτεί σμίκρυνση που αγγίζει το 1/16 του πρωτότυπου έργου.

“Το άγαλμα συμβολίζει ελευθερία και φως για όλο τον κόσμο. Θέλουμε με αυτή την κίνηση να στείλουμε ένα απλό μήνυμα: η φιλία μας με τις ΗΠΑ είναι σημαντική, ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Θέλουμε να υπερασπιστούμε αυτή την φιλία” είπε ο Ολιβίε Φαρόν, γενικός διευθυντής του μουσείου τεχνών.

Αξίζει να τονίσουμε ότι η αντιγραφή του αγάλματος είναι πιστή σε κάθε λεπτομέρια του πρωτότυπου: στην έκφραση, στο στεφάνι με τις επτά κόγχες, στην τήβεννο, στον πυρσό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα