Καιρός: Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και μέτριοι άνεμοι

Καιρός: Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και μέτριοι άνεμοι
Άνοδος θερμοκρασιας Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πολύ πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες το πρωί

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πολύ πάνω από τα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ στα νότια

Την Παρασκευή προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με κύριο χαρακτηριστικό τις τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα
νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 20 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 5/2/1991 είχαμε πυκνή χιονόπτωση 16 ωρών στα Ιωάννινα με το ύψος του χιονιού να προκαλεί προβλήματα. Το 1998 στους -8 η θερμοκρασία στα Ιωάννινα, ενώ το 2003 είχαμε πλημμύρες στη Μυτιλήνη με 72 χιλιοστά βροχής. Νότιοι άνεμοι εντάσεως 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Το 2006 σημειώθηκε ισχυρή χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα