Ντοκουμέντο: Ο Τραμπ αντί για τους συμβούλους του άκουγε το μεθυσμένο Τζουλιάνι τη βραδιά των εκλογών

Ντοκουμέντο: Ο Τραμπ αντί για τους συμβούλους του άκουγε το μεθυσμένο Τζουλιάνι τη βραδιά των εκλογών
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP Photo/Joe Maiorana

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε πάση θυσία να ισχυριστεί τη βραδιά των εκλογών ότι έχει νικήσει. Εστω και αν η σχετική προτροπή ερχόταν από έναν εμφανώς μεθυσμένο άνθρωπο.

Στην επιτροπή που ερευνά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου του 2021 βγαίνουν λαβράκια τα οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσουν ακόμα και σε σενάριο ταινίας.

Η τελευταία εξ αυτών θέλει τον Ντόναλντ Τραμπ τη βραδιά των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ να απορρίπτει όλες τις εισηγήσεις των συμβούλων και να ακούει αυτή του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι. Σημαντική λεπτομέρεια: Ο τελευταίος φέρεται να ήταν μεθυσμένος.

Κάπως έτσι ο τότε ο πρόεδρος έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί δημοσίως ότι έχει νικήσει ενώ τα αποτελέσματα έδειχναν ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή νίκη του Τζο Μπάιντεν και των Δημοκρατικών.

Ο ισχυρισμός αυτός του Τραμπ πυροδότησε μία σειρά εξελίξεων, αποκορύφωμα των οποίων ήταν τα θλιβερά γεγονότα στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021 τα οποία έκαναν το γύρο του κόσμου (σε μία από τις πιο άσχημες ημέρεες στην ιστορία της αμερικανικής δημοκρατίας).

Το γεγονός ότι ο Τζουλιάνι ήταν μεθυσμένος βεβαίωσε και στενός σύμβουλος του Τραμπ ο οποίος κατέθεσε στην επιτροπή. Ο Τραμπ-και γι’ αυτό πλέον ελάχιστες αμφιβολίες υπάρχουν- αποφάσισε να πει δημοσίως αυτό που ήθελε το κοινό του να ακούσει. Οπως άλλωστε είχε προαναγγείλει πριν τις εκλογές όταν διαπίστωνε ότι βρισκόταν πίσω στις δημοσκοπήσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα