Ρατακόφσκι: “Κρατάει το μωρό της σαν αξεσουάρ” – Η φωτογραφία που προκάλεσε αντιδράσεις

Ρατακόφσκι: “Κρατάει το μωρό της σαν αξεσουάρ” – Η φωτογραφία που προκάλεσε αντιδράσεις
2016/Associated Press

H Έμιλι Ρατακόφσκι ανέβασε φωτογραφία στο Instagram με τον γιο της, Σιλβέστερ Απόλλο και δέχτηκε σωρεία αντιδράσεων. Ποιό ήταν το "λάθος" της.

Η Έμιλι Ρατακόφσκι είναι μια νέα μαμά, με τον γιο της να βρίσκεται μόλις τέσσερις μήνες στη ζωή, Χθες ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία όπου οι δύο τους φοράνε μαγιό σε ασορτί χρώματα.

Το post έγινε αμέσως viral, γνωρίζοντας όμως και αρκετές αντιδράσεις.

Το επίμαχο post

Πρώτος ο Βρετανός δημοσιογράφος αντίδρασε με tweet στο οποίο έλεγε “δεν κρατάνε έτσι τα μωρά Έμιλι. Δεν θα έπρεπε να ενθαρρύνεις τους followers σου να μιμηθούν αυτό το λάθος. Θα χαρώ να σου δώσω σχετικές συμβουλές”.

O Μόργκαν, ένας ξεκάθαρα συντηρητικός δημοσιογράφος που λατρεύει μεταξύ άλλων να “θάβει” περσόνες της βρετανικής κοινωνίας που σκέφονται και δρουν διαφορετικά, όπως η Μέγκαν Μαρκλ, σχολίασε με όρους mansplain το νεαρό μοντέλο. Δεν έλλειψαν όμως τα αρνητικά σχόλια και από γυναίκες, που κατακρίνουν την Ρατακόφσκι για τον τρόπο που κρατάει το παιδί της, λέγοντας πως “είναι σαν να κρατάει αξεσουάρ”. Ένας χρήστης του Twitter μάλιστα έγραψε “τέρμα το σκυλάκι στην κουβέρτα του, το νέο prop στις φωτογραφίσεις των ινφλουένσερ είναι ένα μωρό, ντυμένο με τα ίδια χρώματα κιόλας”.

Από την άλλη, η συντάκτρια του Yahoo, Κόριν Μίλερ σχολίασε το γεγονός με αυτοσυγκράτηση, τονίζοντας πως όταν κατακρίνουμε νέες μητέρες λέγοντας “εγώ μπορώ να το κάνω καλύτερα από ‘σένα” αυτό εξελίσσεται σε ένα “mum shaming”, ένα νταηλίκι δηλαδή, προς μαμάδες, που καλό είναι να αποφεύγεται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα