Μία έφηβη στο Λονδίνο, η νεότερη που έκανε το εμβόλιο κορονοϊού

Μία έφηβη στο Λονδίνο, η νεότερη που έκανε το εμβόλιο κορονοϊού
Η 16χρονη Esther Rich Twitter

Μία δαταραχή στο αίμα καθιστά την 16χρονη Esther Rich εξαιρετικά ευάλωτη στους ιούς και γι' αυτό κρίθηκε απαραίτητο να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Μία 16χρονη από ένα προάστιο του Λονδίνου, το Muswell Hill, έγνε ένας από τους νεώτερους ανθρώπους που έλαβαν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Η Esther Rich έχει μία κληρονομική αρρώστια στο αίμα που την ανάγκασε στην ηλικία των 5 ετών να αφαιρέσει τη σπλήνα της. Το γεγονός πως είναι εξαιρετικά ευάλωτη σε ιούς κατέστησε επιτακτική την ανάγκη να είναι από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο.

Ο ΠΟΥ δεν συνιστά εμβολιασμό στα άτομα κάτω των 16 ετών, ακόμα και αν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Η Rich που, σύμφωνα με το BBC, παραμένει στο σπίτι κλεισμένη και προσέχει υπερβολικά από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο κορονοϊός, υποστηρίζει ότι της έλειψε να βλέπει τους φίλους της και να πηγαίνει στο σχολείο.

“Όταν έμαθα πως μπορώ να κάνω το εμβόλιο ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένη γιατί μέχρι το τέλος του λοκντάουν θα έχω ανοσία και γι΄αυτό θα μπορέσω να κάνω κάποια πράγματα που μου ήταν απαγορευμένα”, υποστηρίζει.

Πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν λάβει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα