Ινδοί πολιτικοί ζητούν να αλλάξει το όνομα “GAY” σε αεροδρόμιο

Ινδοί πολιτικοί ζητούν να αλλάξει το όνομα “GAY” σε αεροδρόμιο
istockphoto

Ομοφοβικοί πολιτικοί προσπαθούν να αλλάξουν τον κωδικό του αεροδρομίου της Γκάγια, "GAY" το οποίο θεωρούν προσβλητικό.

Ομάδα βουλευτών του ινδικού κοινοβουλίου ζητά να αλλάξει ο κωδικός αναγνώρισης του αεροδρομίου της πόλης Γκάγια στην Ινδία, με αίτημα που κατέθεσαν στην κυβέρνηση της χώρας.

Ο τριγράμματος διεθνής κωδικός «GAY» θεωρήθηκε από την ομάδα πολιτικών ως «προσβλητικός, ενοχλητικός και ακατάλληλος» και ζητούν να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αλλάξει. Οι λόγοι που επικαλούνται είναι ότι η Γκάγια είναι μια «ιερή» πόλη και άρα μπορεί να προσβάλλονται οι ντόπιοι με την κωδική ονομασία “GAY” που έχει το αεροδρόμιο τους. Η πόλη βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Falgu, στη βορειοανατολική ινδική πολιτεία Μπιχάρ και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα προσκυνηματικά κέντρα της χώρας.

Η επιτροπή που συστάθηκε και εισηγείται την αλλαγή του ονόματος, πρότεινε ότι ο κωδικός «YAG» θα ήταν πιο «κατάλληλος», δηλαδή ουσιαστικά είναι η λέξη GAY, ανάποδα. Η επιτροπή μάλιστα έχει ζητήσει και την στήριξη της εθνικής αεροπορικής εταιρείας Air India.

Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε τροποποίηση του κώδικα εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), η οποία και εκχωρεί κωδικούς δύο χαρακτήρων για αεροπορικές εταιρείες και τριών χαρακτήρων για αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο. Κάθε κωδικός είναι μοναδικός για να διασφαλίζεται η εύκολη αναγνώριση του.

Το Υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι μετά από διαβούλευση με την ένωση ότι «η IATA δήλωσε ότι οι κωδικοί τοποθεσίας ενός αεροδρομίου θεωρούνται μόνιμοι και δεν μπορούν να αλλάξουν χωρίς ισχυρή αιτιολόγηση, κυρίως όσον αφορά την αεροπορική ασφάλεια».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα