Κοροναϊός: 56 νέοι θάνατοι και 2.103 κρούσματα στη Χουμπέι, στους 361 αυξήθηκαν οι νεκροί

Κοροναϊός: 56 νέοι θάνατοι και 2.103 κρούσματα στη Χουμπέι, στους 361 αυξήθηκαν οι νεκροί
Ο νέος κοροναϊός σαρώνει στην Κίνα AP

Ανεβαίνουν συνεχώς τα κρούσματα αλλά και οι νεκροί από το νέο κοροναϊό στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας. Τι ανακοίνωσαν σχετικά οι κινεζικές αρχές.

Οι υγειονομικές αρχές της κεντρικής επαρχίας Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, εστίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, ανακοίνωσαν 56 νέους θανάτους ασθενών και 2.103 νέα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2ας Φεβρουαρίου.

Ο απολογισμός των θανάτων συνολικά στην Κίνα ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής αυξήθηκε σε 360, όπως μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση. Υπάρχει και ένας νεκρός Κινέζος που πέθανε στη Μανίλα των Φιλιππίνων.

Συνολικά τα κρούσματα στο επίκεντρο της επιδημίας είναι 11.177. Το υπουργείο Υγείας της Κίνας αναμένεται να δώσει εθνικό νεότερο απολογισμό αργότερα σήμερα Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, οι χώρες της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων βιομηχανικά χωρών (G7), θα συζητήσουν την αντιμετώπιση με ενιαίο τρόπο του νέου κοροναϊού ανακοίνωσε την Κυριακή ο Γερμανός υπουργός Υγείας μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε για το θέμα αυτό με τον Αμερικανό ομόλογό του.

“Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνει μια τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας της G7” για να υπάρξει “ενιαία αντιμετώπιση”, δήλωσε ο Γενς Σπαν. “Δεν έχει νόημα εάν μια χώρα παίρνει μέτρα μόνη της”, δήλωσε τονίζοντας ότι αυτό προστίθεται στον ευρωπαϊκό συντονισμό που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Η ανακοίνωση σήμερα του πρώτου θανάτου εκτός της Κίνας (Φιλιππίνες) ενός ανθρώπου που είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την εξάπλωσή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα