Κίρα Νάιτλι: “Όποια γυναίκα ξέρω, έχει παρενοχληθεί. Είναι γ…να απογοητευτικό”

Κίρα Νάιτλι: “Όποια γυναίκα ξέρω, έχει παρενοχληθεί. Είναι γ…να απογοητευτικό”
H Keira Knightley Joel C Ryan/Invision/AP

Η Keira Knightley εξομολογείται μια μεγάλη αλήθεια, πως όλες οι γυναίκες που γνωρίζει, έχουν παρενοχληθεί και πως λαμβάνει προφυλάξεις όταν γυρίζει σπίτι της.

Η Keira Knightley μίλησε για το πώς η σεξουαλική παρενόχληση είναι ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα που καμία γυναίκα δεν μπορεί να το αντιληφθεί στη πλήρη διάστασή του, αν δεν έχει βιώσει η ίδια ένα ανάλογο περιστατικό.

Ωστόσο, όπως τονίζει σε συνέντευξή της, όλες οι γυναίκες που γνωρίζει στον κύκλο της, έχουν παρενοχληθεί με κάποιον τρόπο. Και δυστυχώς, κατέθεσε μια μεγάλη αλήθεια.

Μιλώντας στο περιοδικό Harper’s Bazaar, είπε χαρακτηριστικά πως η όλη κατάσταση είναι “γαμ…να απογοητευτική”.

Σε απάντηση σε ερώτηση σχετικά με το αν είχε υποστεί παρενόχληση, είπε: “Ναι! Εννοώ, όλες έχουν. Κυριολεκτικά, δε γνωρίζω καμία γυναίκα που να μην την έχουν θωπεύσει παρά τη θέλησή της, να μην της έχει επιτεθεί επιδειξίας, ή να μην την έχουν απειλήσει με κάθε τρόπο, από το να της κόψουν τον λαιμό μέχρι να τη χτυπήσουν στο πρόσωπο. Όλες έχουν παρενοχληθεί με κάποιο τρόπο”.

“Όταν άκουσα γυναίκες να απαριθμούν όλες τις προφυλάξεις που λαμβάνουν όταν περπατούν προς το σπίτι τους, για να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλείς, τότε σκέφτηκα: “Ναι, τα κάνω και εγώ όλα αυτά, ένα προς ένα χωρίς να το αντιλαμβάνομαι”.

Είπε ακόμη πως κατά την πανδημία έκανε τραμπολίνο στην αυλή με τις δύο κόρες της. “Είχαμε ένα τραμπολίνο και είπαμε πως για να πάμε εκεί θα πρέπει να φοράμε φορέματα. Έβαζα κόκκινο κραγιόν και τα κομμάτια Chanel που είχα στη ντουλάπα μου, και οι κόρες μου ντύνονταν νεράιδες. Σκέφτηκα, ποιο το νόημα να τα κρατάμε όλα στη ντουλάπα όταν όλα ήταν τόσο τρομακτικά και δυστοπικά εκεί έξω;”.

Τον Ιανουάριο, η Knightley που είναι μητέρα δύο παιδιών, αποκάλυπτε την απόφασή της να μην γυρίζει ερωτικές σκηνές για ταινίες, όταν αυτές σκηνοθετούνται από άνδρα.

“Δεν έχω απαγορεύσει τελείως τα γυρίσματα ερωτικών σκηνών, αλλά θα το κάνω ως προς τους άνδρες σκηνοθέτες. Είναι εν μέρει ματαιόδοξο αυτό, αλλά είναι επίσης είναι και το ανδρικό βλέμμα”, εξήγησε η 36χρονη ηθοποιός στο podcast του Chanel Connects.

Η Νάιτλι είχε γνωστοποιήσει στο παρελθόν ότι είχε προσθέσει “ρήτρα για όχι γυμνό” στα συμβόλαια ταινιών της από τότε που έγινε μητέρα το 2015.

Κατά τη διάρκεια εκείνης της συνέντευξης, η Νάιτλι είπε επίσης ότι ένιωθε έντονα ότι θα ήθελε να συνεργαστεί με μια γυναίκα σκηνοθέτη εάν μια ταινία επικεντρωνόταν στις εμπειρίες της γυναικείας ζωής.

“Αν έκανα μια ιστορία που αφορούσε αυτό το ταξίδι της μητρότητας και την αποδοχή του σώματος, αισθάνομαι ότι αυτό θα έπρεπε να συμβεί με μια γυναίκα σκηνοθέτη”, είπε.

Η ηθοποιός έχει πει ακόμη στο παρελθόν ότι απαγόρευσε στην κόρη της να παρακολουθεί ταινίες της Disney που απεικόνιζαν τις γυναίκες με τρόπους με τους οποίους διαφωνούσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα