Με μηνύματα για το Σκοπιανό σε Βερολίνο και Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης

Με μηνύματα για το Σκοπιανό σε Βερολίνο και Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης
Ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη Eurokinissi

Τι αποκαλύπτει για το χρόνο των εκλογών η απάντηση του προέδρου της ΝΔ ότι το κόμμα του ακόμα και αν γίνει κυβέρνηση δεν θα κυρώσει τη συμφωνία αν αυτή δεν έχει ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή.

Ένα σαφές μήνυμα προς τη γερμανική και την ευρωπαϊκή ηγεσία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ώρες πριν ταξιδέψει για Βερολίνο και Βρυξέλλες διαδοχικά, λέγοντας ξεκάθαρα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα εμπλακεί στην ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. “Δεν θα κυρώσουμε την συμφωνία στο Σκοπιανό όποτε κι αν έλθει στην Βουλή, είτε τώρα, είτε ως κυβέρνηση”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας χτες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Μία εβδομάδα μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρώτη φορά ξεκαθαρίζει τα πράγματα στο ερώτημα που δέχεται από την πρώτη στιγμή η ΝΔ για το τι θα πράξει αν στο μεταξύ γίνουν εκλογές, αναλάβει τη διακυβέρνηση και η συμφωνία δεν έχει κυρωθεί από τη βουλή. Μέχρι σήμερα η απάντηση που είχε δώσει η Μαρία Σπυράκη ήταν η επίκληση του άρθρου 4 της συμφωνίας που παρέπεμπε στην υποχρέωση της Ελλάδας να κυρώσει τη συμφωνία, γεγονός που θα μπορούσε να εκληφθεί και ως έμμεση αποδοχή του δεσμευτικού χαρακτήρα της συμφωνίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο απάντησε με τον τρόπο που απαντούσαν στελέχη όπως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης αλλά και ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος χτες στο Ραδιόφωνο 24/7 απάντησε στο ίδιο ερώτημα ακριβώς όπως ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να δείξει προς τους εταίρους ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω στο θέμα αυτό καθώς έχει τον κίνδυνο της διάσπασης και της δημιουργίας κόμματος στα δεξιά του. Ταυτόχρονα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα από την απάντηση αυτή μία εβδομάδα αφότου τέθηκε το ερώτημα προς τη ΝΔ δείχνει να έχει καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά την άνοιξη του 2019 και κατά τα φαινόμενα μαζί με τις ευρωεκλογές και φυσικά φαίνεται ότι έχει πεισθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυρώσει από την παρούσα βουλή τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα