Αποφυλακίστηκε υπό τον φόβο κορονοϊού ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ

Αποφυλακίστηκε υπό τον φόβο κορονοϊού ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ
Ο Μάικλ Κόεν επιστρέφει σπίτι του AP Photo/John Minchillo

Ο πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν βγήκε από τη φυλακή καθώς υπήρξε έντονη ανησυχία ότι ήταν εκτεθειμένος σε ενδεχόμενη εξάπλωση κορονοϊού. Με κατ' οίκον περιορισμό το υπόλοιπο της ποινής του.

Στο σπίτι θα συνεχίσει να εκτίει την ποινή του ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μάικλ Κόεν βγήκε από την ομοσπονδιακή φυλακή της Νέας Υόρκης, υπό το φόβο έκθεσής του σε ενδεχόμενη εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο Μάικλ Κόεν είχε εκτίσει σχεδόν το μισό της ποινής αφού τον Δεκέμβριο του 2018 είχε καταδικαστεί με τριετή φυλάκιση για τον ρόλο του στην εξαγορά της σιωπής δύο γυναικών (μία πορνοστάρ και ένα πρώην μοντέλο), στην προσπάθεια ενίσχυσης της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2016. Τότε, ο Κόεν είχε μιλήσει ενώπιον του δικαστηρίου ότι αναγκαζόταν να καλύπτει “τις βρωμιές του Τραμπ”, τον οποίο χαρακτήρισε “ρατσιστή”, με τον Αμερικανό πρόεδρο να τον αποκαλεί “αρουραίο”.

Ο 53χρονος δικηγόρος θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του με κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι τον Νοέμβριο του 2021, ενώ είναι ο δεύτερος συνεργάτης του Τραμπ που απελευθερώνεται πρόωρα λόγω της απειλής του ιού, κάτι που έγινε και με τον Πολ Μάναφορτ. Είχε επίσης καταδικαστεί σε φυλάκιση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τραπεζική απάτη και παράνομο λόμπινγκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα