Γαρίδες ceviche από το Περού
Η κουζίνα του Περού, τα τελευταία χρόνια, κατακτά τις υψηλότερες θέσεις στην παγκόσμια πυραμίδα της γαστρονομίας.
- 26 Ιουνίου 2018 07:32
Τα τελευταία χρόνια, η κουζίνα του Περού κατακτά τις υψηλότερες θέσεις στην παγκόσμια πυραμίδα της γαστρονομίας.
Το 2017, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Περού ανακηρύχθηκε από τα World Travel Awards ως ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός. Οι γνώστες της περουβιανής κουζίνας αποδίδουν τη μαγεία της στο γεγονός ότι συνδυάζει πολλές γαστρονομικές κουλτούρες ( περουβιανή – κινέζικη- γαλλική – αφρικανική- ισπανική κα ).
Υλικά
500 γρ γαρίδες φρέσκες καθαρισμένες
χυμός από 3-4 λάιμ (ή λεμόνια αν δεν έχετε)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας φροντίζοντας να καλυφθούν οι γαρίδες μας με το χυμό του λάιμ.
Βάζουμε στο ψυγείο και μαρινάρουμε για 2-3 ώρες (αν και μπορούμε να φάμε τις γαρίδες από τα 20 πρώτα λεπτά).
Βγάζουμε τις γαρίδες από το ψυγείο 30 λεπτά πριν σερβίρουμε για να έρθουν στην θερμοκρασία δωματίου.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ή άνηθο.