Chimichurri, η απόλυτη αργεντίνικη σάλτσα για κρέατα
Πραγματική εμπειρία η αργεντίνικη μπριζόλα, αφού η χώρα διαθέτει το καλύτερο μοσχαρίσιο κρέας στον κόσμο.
- 26 Ιουνίου 2018 07:31
Όταν λέμε αργεντίνικη μπριζόλα, εννοούμε μια πραγματική εμπειρία, αφού η χώρα διαθέτει το καλύτερο μοσχαρίσιο κρέας στον κόσμο!
Στην ιστορία της, η Αργεντινή έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό μεταναστών που έφεραν μαζί τους τις γαστρονομικές τους συνήθειες. Μαζί με αυτά, η κουζίνα της χώρας προσφέρει στους επισκέπτες όλα τα πιάτα της λατινικής Αμερικής.
Υλικά
1/2 φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπεριά chile ή κόκκινη jalapeño, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
3/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το ξίδι, το αλάτι, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο και τη ρίγανη.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, χτυπάμε ελαφρά. Βγάζουμε 1/2 φλιτζάνι chimichurri σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το κρέας που θέλουμε να ψήσουμε σε ένα γυάλινο, ανοξείδωτο ή κεραμικό μπολ. Το καλύπτουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα και το αφήνουμε για τρεις ώρες ή καλύτερα για όλη τη νύχτα.
Την επομένη, βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το ψήνουμε. Το σερβίρουμε με τη σάλτσα που έχουμε αφήσει στην άκρη.