Επιζήσασα του Ολοκαυτώματος τελειώνει το σχολείο στα 70

Επιζήσασα του Ολοκαυτώματος τελειώνει το σχολείο στα 70
Επιζήσασα του Ολοκαυτώματος τελειώνει το σχολείο στα 70 jonathan schreiber

Η εκπαίδευση της Μίριαμ Σρέιμπερ διακόπηκε από το Ολοκαύτωμα. Δεκαετίες αργότερα, λαμβάνει ένα καθυστερημένο αλλά επίτιμο απολυτήριο.

Η Μίριαμ χρειάστηκε 70 χρόνια για να πάρει απολυτήριο λυκείου. Σαν παιδί δεν είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί.

Το 1939 η Γερμανία εισέβαλε στην Πολωνία, όπου ζούσε η Μίριαμ. Ήδη στα 7 της χρόνια έπρεπε να παλεύει για την επιβίωσή της σε πολύ σκληρές συνθήκες, οπότε η εκπαίδευση δεν ήταν μέσα στις επιλογές της. Η οικογένειά της ήταν από τις τυχερές που έζησαν και ελευθερώθηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 1960, προκειμένου να μπορέσει να δώσει στα παιδιά της όλα τα απαραίτητα εφόδια για μία ζωή καλύτερη από αυτή που είχε βιώσει εκείνη στην Ευρώπη του πολέμου, μετακόμισε στην γη των ευκαιριών , στην Αμερική. Εκεί, αυτή και ο σύζυγός της ο Σαούλ εργάζονταν σκληρά. Ενώ, ουσιαστικά, δεν υπήρχε ο χρόνος για εκπαίδευση, η Μίριαμ ως αυτοδίδακτη είχε μια άσβεστη δίψα για μάθηση και προσπαθούσε να διευρύνει τους ορίζοντές της με κάθε τρόπο.

Δεκαετίες αργότερα και ενώ πλέον τα παιδιά της είναι ώριμοι ενήλικες, το όνειρό της πραγματοποιείται. Λαμβάνει ένα τιμητικό διπλωμα-απολυτήριο από την Εβραϊκή Ακαδημία της Νέας Αγγλίας, σύμφωνα με το USA Today.

Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και οι μάσκες που χρησιμοποιούνται λόγω COVID-19 δεν εμπόδισαν την αξιοθαύμαστη 70χρονη από το να ζήσει την τελετή αποφοίτησής της.

Ο γιος της εξιστορεί την πορεία της σε ένα συγκινητικό βίντεο:

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα