Αποκάλυψη Μπάιντεν: “Ο Ζελένσκι δεν ήθελε να μας ακούσει για τη ρωσική εισβολή”

Αποκάλυψη Μπάιντεν: “Ο Ζελένσκι δεν ήθελε να μας ακούσει για τη ρωσική εισβολή”
Οι Τζο Μπάιντεν και Βολόντιμιρ Ζελένσκι 2022 Evan Vucci/ap

Αποστάσεις από τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ περί εισβολής στην Ουκρανία, κρατούσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

O Boλοντίμιρ Ζελένσκι ήταν μεταξύ αυτών που δεν πίστεψαν τις προειδοποιήσεις των Αμερικανών για την πρόθεση της Ρωσίας να εισβάλλει στην Ουκρανία.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλώντας σε εκδήλωση στο Λος Αντζελες την Παρασκευή.

Ο Μπάιντεν τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο Ουκρανός ομόλογός του δεν ήθελε να ακούσει αν και η πρόθεση του Πούτιν να εισβάλλει ήταν κάτι παραπάνω από σαφής.

“Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία, η Ρωσία ήθελε να εισβάλλει σε ουκρανικό έδαφος. Ξέρω ότι πολλοί έλεγαν ότι υπερέβαλλα αλλά είχαμε συγκεκριμένα δεδομένα στα χέρια μας για να υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο. Ο Ζελένσκι δεν ήθελε να το ακούσει” υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Oπως τονίζει σε σχετικό δημοσίευμά της η New York Post το ζήτημα για το πόσο καλά προετοιμασμένη ήταν η Ουκρανία για την επικείμενη εισβολή της Ρωσίας παραμένει υπό διερεύνηση.

Ο Ζελένσκι πάντως κρατούσε αποστάσεις από τις προβλέψεις των Αμερικανών για εισβολή λέγοντας ότι αυτές δημιουργούν πρόβλημα στην εύθραστη, όπως την χαρακτήριζε, οικονομία της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα