Καιρός: Επιδείνωση από τη Δευτέρα με βροχές, θυελλώδεις ανέμους και πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Επιδείνωση από τη Δευτέρα με βροχές, θυελλώδεις ανέμους και πτώση θερμοκρασίας
Σύννεφα καταιγίδας. Φωτο αρχείου. Eurokinissi

Χαλάει ο καιρός από τα δυτικά από το απόγευμα της Δευτέρας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού την Τρίτη με βροχές , καταιγίδες στα νότια και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας  
  • Η θερμοκρασία  θα πέσει αισθητά την Τρίτη και Τετάρτη
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και την Τρίτη θα είναι θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες  και μόνο στη δυτική και νότια χώρα προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια τους 13 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με 17 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 07-02-2022

 

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, που από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα ενταθούν και ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές από το μεσημέρι στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, από το απόγευμα στη Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 08-02-2022

 

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, αλλά και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, καθώς και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Ωστόσο στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και έως τις βραδινές ώρες κατά τόπους θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και βαθμιαία στα πελάγη 9 μποφόρ, όμως από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 09-02-2022

 

Στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 ενώ στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά, ενώ στα δυτικά μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 10-02-2022

 

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Καιρός Αττική

 

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές Δευτέρα και κυρίως Τρίτη   . Η θερμοκρασία από τους 14 βαθμούς τη Δευτέρα θα πέσει στους 7 με 9 βαθμούς την Τρίτη και Τετάρτη .

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  τοπικές νεφώσεις με βροχές Δευτέρα και Τρίτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 βαθμούς Κελσίου έως τη Δευτέρα αλλά την Τρίτη θα πέσει στους 7 βαθμούς

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα