ΣΥΡΙΖΑ: “Εθνική επιτυχία” Μητσοτάκη η πρωτιά στην ακρίβεια σε ρεύμα και καύσιμα και οι χαμηλότεροι μισθοί

ΣΥΡΙΖΑ: “Εθνική επιτυχία” Μητσοτάκη η πρωτιά στην ακρίβεια σε ρεύμα και καύσιμα και οι χαμηλότεροι μισθοί
Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ SOOC

Το σχόλιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα περί "εθνικών επιτυχιών" της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις “εθνικές επιτυχίες” της κυβέρνησής του.

Ο κος Μητσοτάκης μιλάει για εθνικές επιτυχίες. Ενδεχομένως να εννοεί την αρνητική πρωτιά στους θανάτους από κορονοϊό στην Ευρώπη ή τη πρωτιά στην ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα, στα τρόφιμα. Ενδεχομένως να εννοεί και το χαμηλότερο μισθό” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και συνεχίζει: “Σε κάθε περίπτωση προϋπόθεση για να μας συμβούν όλα αυτά ήταν η εξαπάτηση της μεσαίας τάξης και η εκλογή του στην πρωθυπουργία. Προϋπόθεση όμως για κοινωνική Ειρήνη και προκοπή, για αληθινές εθνικές επιτυχίες και όχι για διαρκή ένταση και εθνικές υποχωρήσεις, θα είναι η πολιτική αλλαγή στις επόμενες εκλογές και μια προοδευτική κυβέρνηση”.

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται τροπολογία για αποσύνδεση της αύξησης των αντικειμενικών αξιών από τα κοινωνικά επιδόματα”

Για αναλγησία και κυνισμό κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τροπολογία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που απορρίφθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια του κ. Βορίδη απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ώστε να αποσυνδεθεί η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από την παροχή κοινωνικών επιδομάτων.

Με την αύξηση των νέων αντικειμενικών αξιών κατά 20% μεσοσταθμικά στο 55% των περιοχών της χώρας, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες χάνουν τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια Α και Β, αλλά και τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ: το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, το Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής για τους Ανασφάλιστους Υπερήλικες και το Επίδομα Στέγασης.

Σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βλέπει τον μήνα να μη βγαίνει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κόβει ή μειώνει μια σειρά κοινωνικών παροχών και επιδομάτων, χωρίς να έχουν αυξηθεί στην ουσία τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών.

Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή και μια προοδευτική κυβέρνηση που θα κυβερνήσει προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εισπράττει μόνο αναλγησία και κυνισμό” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα